Съвети за залагащите на футбол

10 съвета за залагащите на футбол

10 безценни съвета за да подобрите футболните си залози

Някой от вас може би се чудят дали има сигурен начин да залагате на футболни срещи. За съжаление, няма футболна стратегия за залагане, която да ви гарантира печалби. Това просто е не възможно – няма универсална рецепта за залагане. Този който Ви казва, че знае как да залага на футбол, без да губи или са открил 100 % работеща във времето система, печелейки футболни залози с лекота, ви лъже. Запомнете това !

Така че не се заблуждавайте от сайтове за футболни залози, който твърдят че имат проста система за футболни залагания, която ще ви направи богати и със сигурност не плащайте пари на страници който рекламират девизи от типа „ Как да печелите много пари от футболни залози?

Реалността е, че макар би било хубаво всеки път да се печели от футболни залози, но печеленето на футболни залози е като залагането на всеки друг спорт. Отнема време, трябва дисциплина, опит и упоритост.

Ако искаш да увеличиш шансовете си сериозно и да подобриш знанията си, а именно как да залагаш на футболни срещи, успешно си дошъл на правилното място. Макар, както вече казахме е невъзможно да се спечели всеки един футболен залог, има редица неща който можете да направите, за да подобрите вашата банка.

Съдържание:

 1. Залагайте само когато има „value”
 2. Бъдете готови да учите
 3. Залагайте на лиги който познавате
 4. Залагайте на пазари който познавате
 5. Управлявайте банката правилно
 6. Правете запис на залаганията
 7. Ефективна оценка на потенциала
 8. Играйте срещу тълпата
 9. Следвайте съвети за футболни залагания
 10. Сметки в няколко букмейкъра

В този раздел ще ви предоставим нашите десет съвета с който да печелите вашите футболни залози, който ще ви донесат истински печалби, като ви предоставим най-важните трикове и напреднали техники за залагане, който в крайна сметка ще дадат отговор на въпроса – Кой е най-добрия начин за залагане на футбол?

#1 Залагайте само когато има „value”

Вероятно вече ви е омръзнало или сте твърде изморен да четете затова. Но това е важен въпрос, който много футболни играчи непрекъснато не успяват да разпознаят. Най-добрите футболни залози , всъщност, единствените футболни залози, който си струва да се направят са именно тези, в който сте определили „истинската“ стойност на залаганията (value). Ако пропуснете този аспект от футболните залагания, само ще губите пари в дългосрочен план.

Да, вече сте давали този съвет в друг наш материал за „Пари от спортни залози„. Ако го пропуснали, прочетете го сега !

#2 Бъдете готови да учите

Грешката която правят много от начинаещите играчи е да вярват, че едва ли не, те са измислили футбола и затова разбират и всички футболни пазари. Реалността е малко по-различна, разбирането на играта цар футбол или разбирането на футболните залагания са две отделни, много различни неща.

Да, разбира се, без да разбирате футбола, няма да можете разберете и многото нюанси на футболните залагания, и да , с времето допълнителните знания за футбола, ще допълнят и знанията ви за футболни залози. Само след време, след като понатрупате опит, ще можете да оцените динамиката на пазарите на футболните залагания и с наближаването на футболен мач като фен се различава значително от подхода на опитен футболен залагащ.

Най-добрият начин да се развиете това разбиране е да започнете с лигите, който познавате най-добре и да започнете с малки залози. Не само да започнете с ниски залози, да играете продължителен период с малки суми. Някой от най-успешните футболни залагащи започват своето „пътуване“, въобще не пускаха реални залози, а започват по-скоро като „книжни плъхове“, т.е записват всички свои фиктивни залози, за да получат необходимия опит без риск от загуба на истински пари. Така успешните играчи започнат да пускат реални залози, само след като са развили дълбоко разбиране за пазарите на футболните залагания.

Смирението е нещо добро, особено когато става въпрос за футболни залагания. Разбира се, вие може да притежавате по-дълбоки и добри познания за всеки клуб от Висшата лига, примерно, отколкото много медийни експерти, но не бъркайте това знание с разбирането на пазарите за футболни залагания.
Съвсем скоро ще добавим още една статия към нашето порт-фолио – подробен футболен наръчник за футболни залози.

#3 Залагайте на лиги който познавате

Както вече споменахме по-рано, най-добрия начин да „разберете“ всички пазари на футболните залагания е да започнете с лига/първенство които познавате. Дори вече да сте „бог“ на футболните пазари, останете фокусирани върху лигата, която разбирате,познавате и следите най-добре ! Ако в тази седмица няма срещи от любимото ви първенство, направете почивка. Използвайте това време за проучване на други първенства, на който ще можете да залагате в бъдеще. Не отивайте в непозната за вас лига, само и само за да имате залог. Единственото до което ще доведе това е разруха или най-малкото намаляване на печалбата в дългосрочен план.

Много от най-успешните футболни залагащи се концентрират върху две, три може би и четири първенства . Изучават, анализират всичко което може да се знае за тези лиги и с времето развиват разбиране, което надхвърля това на букмейкърите.

По мислете за това по следния начин – букмейкърите разполагат с един от най-модерните инструменти за анализ, включващи десетки ако не и хиляди променливи, който им позволяват да определят в голяма част от времето, невероятно точни коефициенти. Наистина ли си мислите, че надхитрите букмейкърите с 30 минутен „анализ“ на определена лига, за която в общия случай имаш твърде повърхности и познания? Отговорът е ясен и той е НЕ.

#4 Залагайте на пазарите който познавате

Както казахме вече по-рано, има буквално десетки пазари , що се отнася до футболните залози. Всеки един пазар носи своите особености, странност или различни нюанси. Докато развивате вашият „усет“ към футболните залагания, ще бъдете привлечени от някой пазари за сметка на друга. Казано с прости думи, някой пазари ще имат повече смисъл за вас, отколкото други. В комбинация от интуиция и разбиране, ще развиете вашето разбиране за тези футболни пазари.

Много от най-печелившите залагащи се фокусират върху един или два пазара. Има редица успешни играчи, който залагат само на азиатски хендикап, докато други се фокусират на класическият „1х2“ изход.

Други определено предпочита така наречените „голови“ пазари – кой, ще отбележи пръв, ще отбележат и двата отбора голове и т.н. и градят цялата си стратегия около тези предложения. Колкото по-труден е пазара за залагане и разбиране, толкова повече опит ще трупате. Така, че не се страхувайте да опитвате.

Специализирането е пътя към печалбата Ви !

#5 Управлявайте банката правилно

Ключът към залагането във всеки един спорт е прилагането на правилна, стабилна стратегия за управление на парите. Знаем, че вече сме говорили за това в нашата статия „Съвети за управление на банката“, но въпреки всичко пак ще наблегнем на този така важен аспект от футболните залагания.

Ако се интересувате сериозно и искате да се научите как да печелите пари от футболни залози, тогава трябва да сте много внимателни и как управлявате парите си. Ако залагате случайно десетачка днес или утре 15 (сумите са илюстративни) в дългосрочен план, което единственото ще се случи е да загубите парите си и най-вероятно вече сте ги загубили и сте решили да потърсите съвет как това не се случва?

За да бъдете успешни във футболните залагания, трябва да планирате много внимателно и финансите си. Поговорката гласи „ Залагайте само това, което можете да си позволите да загубите“. Сигурно сте е чели много пъти, не само в нашата страница 5bet.eu. Започнете със парични суми която образно казано вече сте отписали, т.е. удобна е да я загубите.

Разбира се, всички ние се стремим да спечелим пари от футболни залози, но дори да имате „перфектната“ изпитана стратегия, няма какво да се лъжем от време на време нещата се объркват сериозно и ако не сте подготвени за този момент, няма да може да издържите на загубите.

Очаквайте скоро нашата стратегия за управления на банковата ви сметка.

#6 Правете запис на залаганията

Ако сте сериозни във вашето начинание залагане на пари на футбол, тогава със сигурност трябва да проследявате вашите залагания, т.е да си водите подробна статистика на вашите резултати. Според нас трябва да съдържа следното:

Дата, Лига/Състезание, Тип на залога, Детайли по-залога,Букмейкър, Сума на залога, коефициент, Загуба/Печалба, Коментари

Не правите ли такива записи, обречените сте на провал. При този начин на водене на вашите футболни залагания, ще можете да преглеждате резултатите си. Не само това. Може би понякога си казвате „Аз никога не печеля от футболни залози“. Това ще ви донесе негативен ефект в психологически план и най-вероятно няма да отговаря на истината. Водейки подробни записки на залаганията, първо ще спрете да се съжалявате, второ ще можете да видите къде грешите, т.е. да оптимизирате по-добре залозите си. Също така ще ви даде по-добра ясна представа и за парите който управлявате и при необходимост да увеличите/намалите банката си.

Воденето на записи на вашите направени футболни залози, ще ви даде много добра представа в кой лиги/първенства се справяте добре, в кой по-малко и в кой първенства системно губите пари. По-този начин можете да се концертирате в първенствата в който имате по-висока успеваемост.

За вас свършихме тази „трудна“ работа и създадохме електрона таблица на 5bet.eu за водене на записи на вашите футболни залагания. Можете да я свалите сега, напълно безплатно.

#7 Ефективна оценка на потенциала

Това което много често сте чували от футболни експерти и дори ваши приятели „ Този отбор е супер-форма“– „Формата на другия отбор е ужасна“. Не се съмняваме, че това сте го чували много пъти.

Това което се явява като проблем „за формата“ е, че тя (формата) е нещо твърде краткосрочно. Само защото един отбор е в добра форма, не е задължително това ще продължи и в следващият мач, особено срещу по-непретенциозен съперник.

Когато става въпрос за футболни залагания, това, от което наистина се интересуваме не дали отборът е във форма, а по-скоро, какъв е потенциала на този отбор срещу конкретен съперник. Трябва да се има в предвид много неща:

Домакин vs Гост представяне

Не е голяма тайна, че средно-статистически отборите се представят по-добре у дома, отколкото далеч. Доказано е, че средно отборите отбелязват +0.75 гола повече когато играят пред собствена публика, в сравнение когато са далеч от дома.

Въпреки това, представянето домакин vs гост е проблем, който често се обсъжда. Не са малко отборите, който показват ясна способност да се представят значително по-добре у дома, отколкото като гост. Някой анализатори смятат, че това може добро предимство.

Когато оценявате отборния потенциал за определена среща, внимавайте да се станете жертва на клишета от рода „О да, този отбор силен домакин“. Реалността е, че всеки отбор отбор е по-добър на собствения терен спрямо гостуващия, често е подвеждащо предимство.

Контузии & Наказания

Очевидно е, че при оценката на потенциала на отбора трябва да се вземат контузиите и наказанията. Тук, отново много хора погрешно преценяват влиянието на тези два фактора. Когато става въпрос за контузии и наказания, това което е от ключово значение, не е толкова в това кой играч ще липсва, а кой ще замени този играч. Дали тази смяна, ще доведе до значителен спад в боеспособността на отбора или този играч ще бъде заменен без проблемно?

Тук е мястото, където трябва да имате по-задълбочени познания за отборът, играчи и смени, който обикновено се правят. Да, контузиите не могат да се крият, но колко от залагащите могат да преценят потенциала на отбора , когато играе по-малко популярен футболист?

И не само това… колко от залагащите могат да преценят тази липса как ще се отрази на тактическата постройка на отбора? Тези два аспекта за по-задълбочено разбиране на отбора, само ще ни помогне когато оценяваме потенциала на отбора. Наличните пазари за залагане оценят въздействието на липсващия звезден играч, но често не могат да „оценят“ липсата на някой по-малко известен играч, но със стабилно и последователно представяне.

Следващи срещи

Познавайки добре футболния календар, трябва да се съобразяваме с предстоящите срещи и цели на отбора. Това определено е ключов момент и всички залагащи на футбол, трябва да му обърнат внимание. Сигурно вече го правите…. Също както следите контузиите и наказанията, трябва да следите календара на отбора.

Клуб от английска висша лига може ли да се справи със съперника от първенството между мач за купата и европейските турнири? Какви са целите пред отборът и кой срещи ще се приемат по-сериозно от другите? С какъв състав ще се излезе в различните мачове, с каква тактическа постройка, кой футболисти вече са играли … Способността да си отговорите на тези въпроси, ще ви даде по-добра представа при залагането и оценка дали да го направите.

Разработване на модел за футболни залагания

Много от успешните играчи който залагат на футбол за разработили страхотен статистически анализ и математически модел. Какво включва разработването на такъв модел ли ? Няма ясен отговор! Някой футболни модели са съвсем прости и включват примерно само отбелязаните голове, докато някой по-сложни модели включват и залози като:

 • Вкара/Допуснати голове
 • Удари във врата/допуснати удари
 • Удари към вратата/ допуснати удари към вратата
 • Владение на топката
 • Индивидуални характеристики на играчите

Независимо от това каква футболна статистика ще ползвате за изграждането на вашия модел за залагане, крайната цел е една и съща – да оцените вероятността за даден изход по-точно и добре отколкото букмейкърите. Това е вашият шанс ! Букмейкърите са длъжни да предоставят хиляди футболни срещи и коефициенти, докато вие можете да се концентрирате върху определен двубой.

Целта на вашия модел за футболни залагания е да е да „откриете“ подходящия залог. Не е необходимо да правите това за всички срещи и за всички възможности за залагане. Най-вероятно с вашия модел, ще можете да откривате примерно по-един двубой всяка седмица в някоя първенство.
Ще кажете не са много ?

И ще сте прави…, но помислете, ако успеете да развиете вашия модел да покрива още 10-2о първенства, изведнъж бройката на вашите залози ще достигне 500-1000. Да, разработването на добър модел за залагане не е лесна задача, но потенциалните печалби са огромни.

#8 Играйте срещу тълпата

Ако залагате на срещи който имат „истинска“ стойност (value) шансовете ви да бъдете успешен играч в дългосрочен план се увеличават. Всъщност това което ще прочете тук е описано на началната ни страница, към съветите за начинаещи. Да вашият отбор може да е в добра серия, но това което ще ви предложат букмейкърите няма да отговаря на риска който поемате, което е проблем в дългосрочен план.

Във футболните залагания има две ясни пазарни пристрастия :

 • Предпочитан домакин фаворит
 • По-високи очаквания за брой голове

Обикновено хората са склони да залагат на фаворити, особено като играят пред собствена публика? Защо? Повечето хора, който залагат на футбол мислят краткосрочно. Днес, веднага те искат победител. Не следващата седмица или месец, а сега ! Те искат „сигурен“ залог сега! Така се поставят твърде големи залози на любимия отбор в краткосрочен план, което от своя страна води до изкуствено увеличаване на коефициентите на аутсайдерите и респективно наваляне за фаворита.

Нека разгледаме един пример, за да стане по-ясно. В една от Световните класификации Англия, прие непретенциозния тим на Сан Марино. Очаквано коефициент за победа на Англия с оглед състава който разполагат се котираше около 1.10. Гостуващия полу-професионален отбор на Сан Марино има изключително малко победи в цялата си история, затова и коефициент беше над 20 ! Кой по дяволите ще залози на Сан Марино за победа?

Коефициент от 21 показва, че шансът за победа на Сан Марино е около 4.7 %. Според наше проучване, изследване и анализ (не само наше) открихме, че „реалния“ шанс за победа на гостуващия тим е клони по-скоро към 8 %. Да, тези 8 % шанс за победа са недостатъчни да се случи, но за тези 8 % коефициентът който трябваше да бъде е 12.50. Това е залог който има стойност (value) и има смисъл да вземе. Сега помислете за отборът на Англия и неговият коефициент. Дали е бил справедлив според реалните шансове?

Още един пример, но този път за гол-линия

Вие е и масата от залагащи очакват повече брой голове. Защо ? Гледате прилично голямо количество мачове, там виждате, че всеки един средностатистически футболист играе с агресия. На под съзнателно ниво, това за вас е свързано с повече динамика, нарушения, може би наказателни удари, а от там и голове. Като добавим и факта, че на никой не му е приятно да гледа футболни срещи с малък брой голове, се получават този „феномен“. Един вид „пристрастеност“ към опциите за повече брой голове, това от своя страна понижава коефициента за „над 2,5 гола“ и поставя “ под 2.5 гола“ като по-добра опция.

Написаното няма за цел да ви убеди да залагате на по-слабия отбор и това няма да ви направи богати скоро. Целта на тези примери е да внимавате, да играете „срещу“ очакванията на масата, тълпата….

#9 Следвайте съвети за футболни залагания

Следването на съвети за футболни залагания може да бъде чудесен начин за генериране на печалби, особено ако успеете да намерите добър tipster (човек който дава прогнози), за лигата в която обичате да залагате.

Но за да бъде по ясно. Не трябва да следвате всеки футболен експерт или съвсем на сляпо. В интернет има буквално хиляди от така наречените типстъри. Някой от тях имат доста солени такси, за да имате привилегията да следвате услугата им. Да, има много коректни но за съжаление повечето от тях се издържат единствено от набраните абонаментни такси и въобще не се интересуват от успеваемостта на прогнозите си.

Други ще твърдят, че имат някаква вътрешна информация за така наречените уредени мачове. (fixed matches). Убеждават ви да се разделите с определена сума за да я получите. В никакъв случай не им се доверявайте. Това си чиста проба измама (SCAM). Дори някой да има подобна информация, никога няма стигне до вас или ако стигне до вас, срещата вече ще извадена от тиражът на всички букмейкъри. Нали не си мислите, че някой ще „сподели“ с вас такава информация, която може да му донесе големи печалби, срещу 20, 50 или 100 евро?

Преди да започнете да следвате някой футболен експерт направете кратко проучване. Например изберете платформа на която имате доверие, разгледайте статистиката на tipster-а не само за последния месец, а за цялото време което е давал прогнози. Избягвайте футболни експерти без прилично дълга история, поне 3 месеца. Много често се случва някой да направи „силен“ месец, а след това невероятно лоша серия. Всъщност в дългосрочен план е много трудно да се постигне висока успеваемост над 60-65 %. Това не е тайна, който твърди друго….

#10 Сметки в няколко букмейкъра

Много от футболните залагащи ограничават шансовете си да печелят пари, пропускайки да вземат най-добрите коефициенти на пазара. Да, трябва да признаем, че има известна простота при използването на само един букмейкър за всичките залагания. Но реалността е друга, ако искате да печелите пари дългосрочно, ще имате нужда от редица букмейкъри за вашите футболни залози.

Защо? Ако се ограничавате да порт-фолиото на букмейкъра, ограничавате себи си в избор на вече налични коефициенти. Например, погледнете страницата Smartbets. По-долу за дадени различните коефициенти за азиатски хендикап за срещата между Ливърпул и Тотнъм.

Различни коефициенти

Различни коефициенти при различните букмейкъри

Това е само прост пример, но можем да видим, че като разполагаме с повече конкуриращи се букмейкъри, можем да вземем по-добър коефициент за залога който вече сме решили да направим. Правейки това непрекъснато, увеличаваме шансовете си за печалба в дългосрочен план.

Полезна ли беше тази статия?

Sending
User Review
5 (3 votes)