Фюри - Уайлдър

Безспорно едно от най-очакваните спортни събития за годината е ще е третото издание на боксовия двубой в свръх тежка категория между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Макар и 3 месеца по-късно от планираното двубоя все пак ще се състой. В ранните часове на 10 октомври (българско време) , любителите на бокса ще могат да се насладят на може би последния двубой между действащия шампион в свръхтежка категория на Световния боксов съвет (WBU) – циганския крал Тайсън Фюри и претендентът Дионтей Уайлдър.

За тези от Вас който обичай и специалните промоции, българския оператор winbet е приготвил и специална промоция. Ако направите залог за въпросната среща при минимален коефициент 1.30 и залог на стойност мин 30 лв, ще можете да получите 5 лв за всеки един започнал рунд. Сумата във вид на кредити за залози ще бъде добавена в срок от 24 часа, като важат условия и правила.

Кой ще спечели тази битка?

Лесно може да се провери на кой „залагат“ букмейкърите в тази битка. Трябва да отбележим, че сме нашата прогноза за краен победител в този двубой съшо е Тайсън Фюри.  С оглед на развитието на битка N2, където самопровъзгласилият се „цигански крал“ Фюри определено изненада със сила, прецизност и точност при нанасянето на ударите. Мнозина анализатори смятаха, че Фюри е неспособен за такива действия.

Уайлдър от друга страна не успя да справи с такъв натиск и респективно нямаше никакъв шанс да разгърне това което всички очакваха – опустошителен силен удар, търсещ директен нокаут. Определено,  Уайлдър трябва да се притеснява, че се е сблъскал с „две версии“ на Fury – хлъзгав, умел и избягващ директните удари, така и с агресивна , доминираща версия. Това което е по-лошото в случая, е че Уайлдър не можа да спечели нито в първия, нито във втория двубой.

От нашата гледна точка, ако Уайлдър не е направил значителни промени в играта си, не може да очаква друго освен загуба. Трябва да отбележим, че Тайсън Фюри ще се боксира, три месеца след положителен тест COVID-19. Този факт не е съвсем за пренебрегване, защото мексиканеца Берхелт ,  Поветкин  и Тераджи вече загубиха двубоите си след подобна диагноза. Друг момент, който може да окаже влияние на „цигански крал“ в психологически аспект са здравословните проблеми новородената му дъщеря Атина, който може да са „отместили“ фокуса от този двубой.

Къде ще можем да гледаме двубоя?

Добрата новина тук е, че btv media group закупи правата за този двубой и ще можем да гледаме този двубой в нейните канали. Прякото предаване ще започне в 4:00 сутрин българско време през нощта на 09 октомври – събота, срещу неделя. Добави допълнителна емоция, като вземеш и допълнителен бонус при нова регистрация в уинбет в размер до 100 лв.