window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-80841698-1');

Спортни залози – основните видове футболни залози

Футболни прогнози 5bet.eu/Полезно/Спортни залози – основните видове футболни залози

Какви са основните видове спортни залози

Основните видове спортни залози

Ръководство за различни видове спортни залози

По всяка вероятност не сте запознати с различните видове залози за спорт. Ако е така, то по-долу ще намерите полезна информация, с чиято помощ ще научите повече за опциите за залози на футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт. Вижте нашето ръководство.

Различните видове залози са познати под името пазари(oт анг. дума markets) . Букмейкърите използват и термина опции за залог. С други думи, Вие можете да прогнозирате завършека на спортното събитие, но може да ползвате и други варианти за залагане на полувреме, точен резултат , хендикап и прочие. Именно за тези пазари ще стане въпрос в следващите редове на този материал.

Най-популярните футболни залози

Краен победител – 1, Х, 2

Това е стандартният вид залог, който се предлага от всеки букмейкър. Даваме пример, който ще Ви ръководи по пътя към успеха. Ако например играят Ботев Пловдив срещу Етър и заложите знак 1, то значи предвиждате домакинска победа на пловдивчани. В случай, че изберете знак Х, то това значи, че прогнозата Ви е равен резултат. Слагайки знак 2, искате да кажете, че гостът Етър ще спечели. Това е най-елементарното обяснение на този вид залог.

Точен резултат във футболния двубои

За да покачите коефициента към дадения футболен мач, можете да се възползвате и от други видове залози. Един от тях е точният резултат. С други думи правите прогноза за точния резултат, с който ще приключи двубоя. Така имате шанс да спечелите повече от залога си.

Брой ъглови удари (корнери)
Познайте колко общо корнери ще има в дадения мач, и ще спечелите пари. Обикновено, правилната прогноза за броя на ъглови удари идва с висок коефициент за играчите.

Двоен шанс – два знака

Онлайн букмейкърите, че и наземните пунктове за залози на спорт, Ви предлагат да изберете опцията двоен шанс. С други думи имате право на 2 знака – , , което значи, че прогнозирате победа за домакин и равен резултат или победа за гост и краен резултат. Двойния шанс съответства на +0.5 с азиатски хендикап за определен отбор. Защо казваме това ли? Много често коефициентите в азиатските пазари са по-добри от „традиционните“. Защо ? Не можем да ви отговорим, залога е един и същ само начина на представяне е по-различен…

Първо полувреме – резултат

Този пазар Ви позволява да прогнозирате завършека на първото полувреме. И тук ставките са по-високи, отколкото при познаване на крайния изход от футболната среща.

Под / Над броя голове

Играчът избира от таблица с под или над броя голове. Така например, можете да прогнозирате, дали футболната среща ще завърши с под 2.5 голи или над 2.5 гола. При успех, ще спечелите немалко пари. Да, трудно е да се направи точна прогноза под/над, но коефициентът е висок. Много честно на нашата страница, публикуваме подобни прогнози за гол линия. Не винаги за точно за под или над 2.5 гола, използваме и различните разновидности на гол-линията.

Първи голмайстор в мача

Тази опция Ви позволява да изберете кой ще бъде първия голмайстор в дадения мач. Можете да го срещнете още като“ скоркаст“ от англ. „scorecast“.

Други пазари

Имате и всякакви други опции за футболни залози, от сорта на това какъв ще бъде броят картони в мача, кой ще следващият голмайстор, хендикап и така нататък.

Опции за залагане на тенис на корт

Да се спечели сета

Този залог е красноречив. Вие залагате кой ще спечели сета в партията тенис. Тук ставките могат да бъдат малко по-високи.

Да се спечели мача
Това е най-обикновен залог, при който предвиждате, кой от двамата играчи ще спечели мача. В този случай коефициентите са стандартни за дадения мач.

Резултат в сета
Тук прогнозирате кой от тенисистите ще спечели сета и с какъв резултат ще се случи това. Това е трудна прогноза, но пък за сметка на това ставката за залог е по-висока.

Гейм – резултат
Дайте прогноза за това кой от двамата играчи ще спечели гейма и с какъв резултат. Прогнозирането на гейма, ще Ви донесе по-висока печалба.

Общ брой геймове (под/над)
Давате прогноза за общия брой на геймовете в тенис срещата, като заложите под или над.

Други пазари
Някои букмейкъри предоставят възможност да познаете кой тенисист ще спечели даден турнир. Тук вече коефициентите са много високи, защото е изключително трудно да дадете точна прогноза.

Да, има фаворити и аутсайдери, но винаги се получават изненади. Другите опции са сет – общо в дадения гейм, Сет – Първи до, сет – резултат и други подобни.
Пазари за залагане на баскетбол

Победител
Това е най-често срещаният залог, при който предвиждате кой ще победи в баскетболния мач. Коефициентите са стандартни, така че не можете да се надявате на извънредни стойности.

Общ брой точки в мача

Предоставя Ви се възможност да направите залог за под и над брой точки в мача. Разбира се, заради по-голямата сложност на този пазар и коефициентът ще бъде по-висок.

Залог за печелившата разлика

Залагащите могат да прогнозират с каква разлика ще свърши дадения мач. Ставките за този залог също са добри, така че при успех ще спечелите по-голяма сума.

Четно / нечетно (общо в мача)
Този вид залог е познат и като *общо в мача. Потребителят залага за общия брой на спечелените точки след финала на мача, като прогнозирате дали те са четен или нечетен брой.

Четно / нечетно (общо за отбор)
Залогът познат като *общо за отбор, а Вие правите прогноза за общия брой точки за отбор след завършека на баскетболния двубой. Отново предвиждате четно или нечетно число.

Кой ще достигне първи 20 точки?

Познавате кой отбор ще достигне до първите 20 точки по време на мача. Ако прогнозата Ви бъде успешна, ще се поздравите с добър коефициент, който ще Ви донесе печалба.

Други пазари
Има и още баскетболни пазари, от сорта на двоен резултат, мач – хендикап, победител в турнир / шампионат и прочие. Изберете най-печелившата опция за Вас и залагайте.

Най-популярните волейболни залози

Залог за победител във волейболния мач

Тук няма какво да умуваме. Става дума за залог за победител в мача. Това е най-често използваният залог за волейбол, при който коефициентът е стандартен.

Общ брой сетове

Вие залагате колко сетове ще бъдат изиграни в срещата. Така например, можете да посочите три, четири или пет сета. При равностойните двубои сетовете обикновено са над три броя.

Общият брой на точките

По подобие на общия брой сетове, които може да прогнозирате, тук Ви се дава възможността да отгатнете какъв общо точки ще има в мача. Високият коефициент тук е гарантиран.

Хендикап залози

При хендикап се дава преднина за единия отбор. Да речем, че фаворитът спечели с голяма преднина, то тогава коефициент за него ще е по-висок. По същия начин стои въпроса и за победа на аутсайдера, тъй като коефициентът за изненада в двубоя, ще бъде завишен. Можете да прочете какво представлява азиатския хендикап, макар да става въпрос за футболни залози, принципа е същия.

Кой ще победи в първия гейм?
Повечето букмейкъри предлагат опция за залог за победител в първия гейм. В зависимост от това какво се случва в мача, може да използвате този пазар. Той е подходящ и за залози на живо, където ще контролирате събитията.

Заключителни думи

Това общо взето представлявате основните  видове залози за спорт. Има и разбира се още много други, но тук събрахме най-интересните, които предоставят високи коефициенти и по-големи шансове за печалби. Да, наясно е, че сложността на прогнозиране при пазарите не е ниска, но пък ако Фортуна е с Вас, със сигурност ще се зарадвате на немалка печалба. Затова първо трябва да сте наясно с това на какво залагате !

Ние ви пожелаваме успех при прогнозите!

Секция с често задавани въпроси:

Ако досега никога не правили футболни залози, независимо дали става въпрос за онлайн залагания или попълване на традиционен фиш, ви съветваме да започнете с класическите залози. Краен победил 1х2, под/над 2.5 гола и най-лесния азиатски хендикап -0.5 /победа за отбора с този знак/ и азиатски хедикап +0.5 /равен или победа за отбора с този знак/. След като направите 20-30 залога и добиете увереност, може да пробвате и други залози – примерно за брой корнери под/над. Разбира се, не е задължително да спазвате този наш съвет.

Отговорът на този въпрос не е точно еднозначен, но-скоро да. За всички букмейкъри с добро реноме, тези залози значат това което сме написали. Винаги съветваме потребителите преди да поставят определен залог в конкретен онлайн букмейкър да проверят в общите условия какво точно е описано срещу този пазар. Направете го, за да не останете разочаровани, подведени или да ни обвините в нещо.

Оставете коментар