Славия – Берое – обоснована прогноза

Славия - Берое

Обоснована прогноза за Славия – Берое

Славия направи една от най-големите изненади през последните месеци, печелейки финала за купата на България по крайно драматичен начин, а през последните две седмици изнесе още цели три силни срещи.

Поражението от Лудогорец за Суперкупата по никакъв начин не повлия на състезателите, тъй като още преди то да стане факт, самият им треньор – Златомир Загорчич, заяви, че неговият тим няма никакви очаквания към въпросната среща, а просто излиза на терена, за да се наслади на противопоставянето си с Лудогорец.

Славия

И така, макар да им беше предвиждано истинско крушение, „белите“ отстъпиха само с 1:0, като имаха и шанс да направят нещо повече от това да загубят с минимална разлика.

Последното все пак беше сторено – в двете срещи от първия квалификационен кръг на „Лига Европа“ като българите успяха да се справят с финландския Илвес, печелейки с 0:1 и 2:1. Така отборът, воден от Загорчич, продължи участието си в „Лига Европа“ и чака жребия за следващия кръг.

Същевременно откриването на първенството в Първа лига ще е със среща с Берое като и двата отбора играха многократно помежду си през последните две години, което е напълно обяснимо с оглед на променения регламент и най-вече на това, че попаднаха в една и съща група. Вече две години славистите не намират път към победата срещу старозагорския си съперник, като обхватът на тази серия е от 6 поредни срещи.

4 от тях завършиха с две или по-малко попадения, а само две с надвишаващи стойности на тази линия. Берое потегля със сериозни амбиции да стигне до завършване на място, което да го върне в „Лига Европа“, а още в първия си мач ще има насреща натрупалия вече игрова практика в около 300 официални минути корав тим на Славия. Миг след последния съдийски сигнал на реванша с финландския Илвес, големият герой – Галин Иванов заяви, че изпитва още по-голямо задоволство от това, че с 10 българи и 1 грък в стартовия състав, като тимът се класира и несъмнено се превръща в един истински пример за редица родни тимове.

Лудогорец

В предишния анализ (за срещата на Лудогорец) само загатнахме затова, че разградчани са един от примерите, а тук казваме същото и за славистите, макар тези два примера да са коренно противоположни. Силните изяви на Славия водят дотам, че интересът към техните футболисти неимоверно да се увеличава.

В най-скоро време една от ключовите им фигури – Ивайло Димитров се очаква да подпише с арменския Арарат, а в медийното пространство все повече се говори и за трнасфер на друг от основните футболисти на тима – Стефан Велков.

Силните изяви срещу Илвес запращат и Галин Иванов в подобна посока, но към този миг все още не е осъществен трансфер на нито един от споменатите трима. Така на практика Славия все още има футболистите от миналогодишния си състав, които постигнаха немалко, а Берое се раздели с едва ли не с двамата си най-важни състезатели.

Прогнозата

Карлос Охене, подвизаващ се в средата на терена, подписа в Саудитска арабия и по този начин в неговата зона остава голяма пробойна, която ще бъде забелязана още в първия кръг. Освен него много съществена ще е и загубата на Педро Еуженио, а на трети ред идва и тази на Марко Адамович. Всеки от тримата беше със статут на титуляр през последния сезон. Така на практика Берое продаде основните си футболисти в халфовата си линия и това несъмнено ще се отрази на представянето им в преден план. Липсата на достатъчно добри пасове към Мартин Камбуров ще доведе до анемия в офанзивната част от играта и съответно до липса на голове в мача.

двубой:Славия – Берое
прогноза: под 2.5 гола
коефициент:1.70 в Winbet-logo-small