Лудогорец – Етър

Лудогорец-Етър

Лудогорец вече откри новия сезон с участието си в квалификациите на „Шампионска лига“, а дни след като се справи с първия си съперник там, поглежда към местното първенство и в частност към първия кръг. Навярно някъде във Велико Търново има и крайни оптимисти, дългогодишни фенове на болярския тим, които къде от симпатия, къде поради някакъв друг повод, биха прогнозирали дори победа за своите насред Разград. Не, че такова нещо е невъзможно, просто изглежда граничещо с абсурда.

Лудогорец

Лудогорец е тим, който през последното десетилетие е истински хегемон в родния футбол и е един от примерите, които могат да служат не само на останалите тимове в страната, а и за такива зад граница, как един тим може да се развие страшно много в рамките на неособено голям период от време.

Несъмнено една от причините това да е така е сериозният бюджет, с който разполагат в Разград, но това е коренно различна тема на разговор. Неоспорим факт е, че вече дълги години така и не се намира тим в родния елит, който да вземе короната от „орлите“ и да стигне до спечелването на титлата. Някъде ако може да се търсят надежди за Етър и за поднасянето на някаква изненада от тяхна страна, то несъмнено те са обвързани с това, че Лудогорец едва ли не по обичай стартира сезона много трудно.

В два от последните три случая, още в първия кръг действащият носител на титлата претърпяваше гръмки поражения от новаци (като в единия случай това беше от тима на Любимец). Във вече изиграните три официални сблъсъка през този сезон Лудогорец записа три победи като първо се справи със Славия (с 1:0), а след това надви северноирландския Крузейдърс със 7:0 и 0:2 в ответния мач. „Белите“ измъчиха до краен предел именития си съперник, като демонстрираха нагледно как би могло да се противодейства на Лудогорец – с отлична организираност в отбранителен план.

Етър

Красимир Балъков (старши-треньорът на Етър) със сигурност е наблюдавал този сблъсък и е съзрял това. Голям плюс за „болярите“ е, че задържаха голяма част от основните си футболисти през миналия сезон. Направиха и едва няколко попълнения като сред тях бяха Флорент Боджадж (от изпадналия Пирин) и португалецът Жилсон Варела (от третодивизионен португалски тим). И двамата са атакуващи футболисти, но несъмнено няма как да изместят Самб Бадара от стартовия състав.

Последният е един от най-важните състезатели за „болярите“ и неведнъж или дваж, вкарваше безкрайно важни голове за тях през последните два сезона. Голямо предимство за Етър е това, че разполага с един страж, който е много, много силен точно когато е поставен под непрестанен обстрел, както ще бъде и в задаващия се случай. Това е Христо Иванов, който беше неизменен титуляр през миналия сезон и следва да остане такъв и през настоящия. Освен това отбранителната линия е много добре окомплектована и ще даде известен отпор на Лудогорец.

Прогнозата

Етър няма да е толкова далеч от голямата изненада, като ще отблъсне всички нападения на съперника през първите 45 минути и като нищо може да се оттегли на почивката дори при нулево реми. Прогнозата тук е за неповече от 3 гола в мача.

двубой:Лудогорец – Етър
прогноза: под 3.5 гола
коефициент:1.73 в efbet – Печели