bankroll-managementЦялата сума отделена настрана за залагания, за определен период от време на езика на залозите се нарича „Банка“. Управлението на„Банката“ е от изключително значение и включва детайли като – колко пари в брой може да си позволите да определите за всеки един залог, колко често, и трябва ли да варират сумите на залозите, въпроси относно това трябва ли или не да се намалява риска на залозите, и като цяло всяко едно финансово решение, което се взима относно парите ви за залози.

Казано с по-прости думи, бюджета ви за залагане никога няма да е на минус, ако добре управлявате „Банка“ за залози.

[message type=“success|error|info|notice“]

Ние, от 5Bet.eu Ви съветваме да не се залагат повече от 5-10% от „Банката“ си на единичен залог. Това е и базово правило за залагащите.

[/message]

Всеки любител на спортните залози, който не практикува добри техники за управление на „Банката“, има голяма вероятност да се разори. Управлението на „Банката“ е също толкова важно, колкото и самото проучване на игрите, на който се залага. Също както управлението на един бизнес, така и редовното залагане е трудна задача, изискваща стратегия и мислене.

Преди всичко възвращаемостта на инвестициите (ROI) и доходността от спортните залози е най-важна. Всеки залагащ на спортни игри, професионалист или начинаещ, трябва да изчисли възвращаемостта на инвестициите си и своята доходност. Това се прави на базата на количеството игри, на който е заложено и сумата, която е заложена на всяка игра. Ключът към печалбата е в това да се разбере възвращаемостта от спортния залог, както е и с възвращаемостта при всеки добър бизнес.

Няколко съвета как да управляваме „Банката

Избягвайте системите за залагане

Съществуват множество съвети как да управлявате „Банката“ в интернет пространството , но те са лоши. Страница след страница, лоши съвети. Повечето ви съветват, че когато печелите трябва да вдигате залозите си и обратното, когато губите да ги намалявате. Тези системи за залагане имат различни имена и характеристики, но като цяло са еднакви. Бедата при тези системи за залози е че се предлагат и продават от измамници, който искат да изкарат бърза печалба, на гърба на неопитните, нови в залагането играчи. Те са базирани единствено на това дали се печели или губи, което е твърде повърхностно. В действителност, всеки един залог, който се прави е независим сам по себе си. Коригирането само на един залог не може да окаже влияние върху цялостната печалба от игрите, на който сте заложили. Вместо да вдигате залога си, когато печелите и да го намалявате, когато губите, много по удачно е да си изработите определен процент от „Банката“, като максимален залог.

Определете причините, поради които залагате

Нека си зададем въпроса, как определяме колко ще е максималния ни залог. Отговора ни зависи от това, какви са причините ни да заложим на определен спорт. Различните хора, които залагат си поставят различни цели, които искат да постигнат. Някой просто търсят евтино забавление, докато други го правят, за да преживяват от това. Ако залагате чисто и просто за забавление, да заложите 100 лв. на футболен мач в понеделник вечер, ще ви е по-евтино от ходенето на кино всяка седмица. Ако това допринася вълнение при гледането на определен спорт за вас, си заслужава цената.

Ако намеренията ви към спортните залози са по- сериозни, то трябва да гледате на залога си като инвестиция. В такъв случай, залагането се превръща в бизнес, в който „Банката“ е вашия капитал. Виждайки добри възможности за инвестиция, вие можете да определите максималния си залог (Stake) малко по- висок от обикновено. Например може да сложите 7,8,9 или 10 единици на един залог. Голяма част от управлението на „Банката“ зависи и от това, да определите защо правите спортни залози, дали само за забавление или като начин да изкарвате прехраната си.

[message type=“success|error|info|notice“]

Използването на препоръките на 5Bet.eu за спортни залагания ви помага да поддържате „Банката“ в добро състояние.

[/message]

В 5Bet.eu за онлайн платени футболни прогнози, статистиката за публикувани прогнози, месец по месец е истинска гордост за нас. Тези статистики са базирани на всеки един публикуван залог и може да са ви от голяма полза при управлението на „Банката“, както и за изчисляване на евентуалната печалба при инвестиране с нашите прогнози.

Използвайте плоски залагания за да си осигурите печалба

[message type=“success|error|info|notice“]

Използването на идентични или подобни залози за всяка игра, на която залагате, се нарича плосък залог (Flate Stake).

[/message]

Варирането в размера на залозите, който правите може да доведе до загуба, в ситуация на печалба. За това силно Ви препоръчваме да не променяте размера на Залозите (Stakes) от тези, които публикуваме в нашите прогнози. Точно това е тънкия момент в който ние успяваме да имаме голям процент доходност и възвращаемост на инвестициите от нашите залози.

Ето един пример: да кажем, че искате да заложите на 3 отбора, за да спечелите в един ден. Нека ги именуваме отбор А, отбор Б и отбор В. Ако заложите по-висок Залог (Stake) на отбор А като мислите, че е сигурен победител и заложите по-малко на отбор Б и отбор В, вие може да имате малка печалба от отборите Б и В и да загубите повече пари за залога си от отбор А, тъй като сте преценили за отбор А да заложите на по-висок Залог (Stake).

Заключение

Управлението на „Банката“ е концепция лесна за изучаване, но трудна за практикуване. При повечето залагащи се наблюдава тенденцията за поемането на по-голям риск в търсенето на по-голяма печалба. Придържането към сравнително твърдо определени правила за управление на „Банката“ може да ви предпази от риска да пропилеете бюджета си, заради моментен емоционален порив. Определянето на цялостен бюджет за залагания -„Банка“(Bankroll), максимален размер на залога (Stakes), и придържайки се към правилата описани в тази статия ще ви помогне да управлявате „Банката“ си по-добре.