Лион – Монако – анализ

анализ - Лион - Монако

Кратък анализ с прогноза за двубоя от френската Лига 1, между отборите на Лион – Монако

Не остана много до приключването на кампанията в Лига 1, а спорът за титлата остава все така интересен. Монако продължава да е на първото място и да има немалко преимущество в сравнение с шампионите, които все още са много неубедителни.

Няма да е незаслужено ако хегемонията на парижани най-накрая намери края си, а новите крале на футбола в страната са от Княжеството.

Магията, която Леонардо Жардим, придаде на този отбор, е зашеметяваща и с една дума казано – неописуема. Преди година със същите футболисти същият този треньор залагаше на много по-прагматичен подход.

Изведнъж или той сам е достигнал до заключението, че по такъв начин няма как да постигне нещо наистина пемтно, или някой, доближен до него, му е подсказал, но е факт, че монегаските изгряха с началото на сезон 2016/17, за да продължат да блестят и да се озоват сред последните четири тима, класирали се за полуфиналите на „Шампионска лига“.

Идва и дилемата кой ще е по-апетитният фронт за тях – този в Лига 1 или пък този, на който в петък получиха за опонент „старата госпожа“ от Торино ?

Монако има изграден аванс спрямо ПСЖ, който позволява на тима да загуби в един от оставащите кръгове и да продължи да е на първото място в таблицата. Въпреки това момчетата на Жардим няма да имат никакво намерения да губят този си аванс толкова рано. В оставащите кръгове имат още един-два коварни сблъсъка, а изкопчат ли трите точки от визитата си на Лион, титлата ще се доближи страшно, страшно много до „Стад Луи II”.

Ако има правда във футбола, прогресът на Монако трябва да бъде възнаграден, а спечелването на титлата ще е най-добрият знак за това. Същият този отбор има всичко необходимо, за да си тръгне като победител от визитата на Лион и да се докосне до златото. Покъртително слабата отбрана на момчетата на Женесио ще запази много лоши спомени от срещата си с най-силното нападение в цяла Европа. И домакинството няма да помогне на Лион, за да триумфира срещу водача в таблицата.

Ремито също ще влиза в плановете на гостите, но със сигурност ще играят за трите точки и като нищо ще ги вземат.

Прогноза: Монако Х2 или Монако +0.5 с азиатски хендикап
Коефициент:1.50 в efbet
Статус:Печели