Ювентус – Барселона

Ювентус - Барселона - прогноза

Обоснована прогноза за днешния двубой от Шампионска лига, между отборите на Ювентус – Барселона

Италианската тактика влиза в противопоставяне с испанската страст и футболна емоция – високото качество на предстоящите два двубоя между „старата госпожа“ и „каталунците“ е просто гарантирано.

Последната им среща със сигурност буди много неприятни чувства в тифозите на Ювентус, които изживяха разочарованието, а мечтите им за требъл бяха попарени точно от Барселона. Така съперничеството през 2015-а във финала на „Шампионска лига“ донесе триумф за „каталунците“ и оформи техния требъл през най-силната им кампания за последните 5 години.

Няма ги голяма част от футболистите, които бяха на терена в онзи паметен сблъсък, а това е основният знак за промяна както в игровия план, така и в очаквания резултат. Вече няколко сезона подред Ювентус няма никаква конкуренция в Италия и гледа все по-настоятелно към покоряването на върха в европейския футбол.

За разлика от предишни сезони, през този и през миналия, „старата госпожа“ е просто безупречна и печели „Скудетото“ единствено заради собствения си блясък, а не заради неумението на конкурентите си. Макс Алегри ще покаже, че е научил урока си, осъзнал е грешките и е внесъл нужните корекции, за да си върне на Барселона и този път да попари „каталунците“ точно след един от най-великите им обрати във футболната история.

Радостната новина за домакините е завръщането на Марио Манджукич, който пропусна последните няколко двубоя на тима си, но при обябяването на групата от Макс Алегри стана ясно, че той ще е на разположение за домакинството на Барселона. Хърватският нападател няма да започне от първия съдийски сигнал, но ще е една много добра опция за промяна на развръзката през втората част.

Едва ли в близките години Ювентус ще има по-удобна възможност да вземе скалпа на тима, носещ името Барселона. „Каталунците“ продължават да са така неубедителни при действията си в защита, а освен това и нападението им започна да дава откази. В съществен фактор в първия двубой между двата тима ще се превърне и феноменалната атмосфера на стадион „Ювентус“, която ще предразположи домакините към направата на истински футболен подвиг.

Прогноза: 1Х  или Ювентус +0.5  @ 1.45 betfair

Статус: Спечелен