Обоснована прогноза Лайпциг – Хакен

Лайпциг - Хакен

Прогноза за Лайпциг – Хакен

Най-бързо напредващият немски тим продължава да върви в правилната посока и стигна до поредно участие в европейските турнири. И въпреки безкрайните откъслечни надежди за второ класиране за „Шампионска лига“ на все по-голямата фенска маса, стояща в ъгъла на новака отпреди няколко години, тимът не намери сили да завърши в Топ 4.

Лайпциг

Това по никакъв начин не трябва да омаловажава успехите му и регистрирания прогрес за толкова кратък период от време. Има няколко много важни неща, случили се в редиците на немския отбор през последния месец. Точно през юли много от европейските отбори изживяват редица трансформации най-вече поради това, че трансферният прозорец е в разгара си.

Този фактор предизвика загубата на едва ли не най-важната фигура за Лайпциг, за която обаче в клубния бюджет влезе много сериозна сума. Става на въпрос за вътрешния полузащитник Наби Кейта, който потегли към Албиона, но това не е нещо изненадващо, тъй като още през декември той беше подписал предварителен договор с Ливърпул.

По-интересно беше това, че клубното ръководство и доскорошният наставник Ралф Хаузенхютъл така и не успяха да се споразумеят за нов договор и поради това се стигна до взаимна раздяла. На треньорския пост застана Ралф Рагник, който има страшно много двубои зад гърба си в Бундеслигата най-вече от периода, прекаран в Шалке 04. Тогава той се отличи с това, че разчиташе неотлъчно на атакуващ стил на игра и неговият тим беше зрелищен за наблюдаване.

Смяната на треньора – Рагник

Търсейки някакви сходства на предишния с новия наставник, клубното ръководство взе това ключово решение, като поради тази причини назначи Рагник. Той все още не е напълно запознат с най-доброто от своите футболисти и в хода на сезона ще напасва стартовия състав, но голямото предимство за него е, че попадна в едва ли не готово положение на изграден боеспособен състав.

Така той ще насочи вниманието си единствено към запълването на празнотата в средата на терена, оставена от Наби Кейта, а в по-голямата част от другите зони на няма да прибегне до никакви промени. През последните седмици тимът привлече няколко много млади футболисти, които на първо време със сигурност ще са със статут на резерви, а някои от тях ще бъдат и преотстъпени, за да се обиграват, а през следващите години могат да се превърнат и в ключови фигури.

Друга част от тях ще бъдат налагани още сега от Рагник, като в тази графа влизат Мукиеле и Сарачи след като за двамата бяха платени общо над 15 млн. евро. Преди няколко дни пък в представителния тим беше промотиран 18 годишният вратар Юлиян Крал, който ще е четвърти избор на този пост. Преди по-малко от месец в немския тим акостира и бразилският нападател Матеус Куня, който почти сигурно ще бъде преотстъпен.

Преди двубоя с Хакен

Неприятното за Рагник е, че левият му краен бранител Марсел Халщенбергер се контузи и това по всяка вероятност ще наложи включването на новото попълнение Марсело Сарачи още в двубоя с Хакен. И при Рагник тимът няма да претърпи особени изменения, а просто ще продължи развитието си в същата посока. Наличието на толкова сериозен индивидуален блясък, придаден най-вече от присъствието на Тимо Вернер, Емил Форсберг, Юсуф Полсен, Кевин Кампъл, Лукас Клощерман и др, ще е ключът към поставянето на успешно начало на кампанията за домакините.

Хакен

Насреща си те ще имат един пример, от който могат да изкопчат много. Хакен действаше като една много добре смазана машина през последната година и напълно закономерно стигна до участие в „Лига Европа“, но още от началото на тази календарна година започнаха да се усещат известни пробойни в редиците на тима.

Всичко това се дължеше на треньорската рокада и на неумението на новия треньор Андреас Алм да стабилизира изявите на своите футболисти. Изобщо не е случайно, че неговият тим е в плачевно състояние и след изиграването на 14 кръга от шведския елит заема 10-то място.

Отбранителната линия на Хакен е под всякаква критика и едва ли има и минимални шансове да гарантира необходимото спокойствие на вратаря, за да се стигне до запазване на суха мрежа.

Преди седмица същият този шведски тим се справи с латвийския Лиепая, но в задаващия се случай ще има насреща съперник от коренно различен калибър. Така само тази смяна на треньора в редиците на Хакен е на път да провали голяма част от добре свършената работа от предходния наставник.

Единствената добра възможност за прогрес пред тима през този сезон се свързва с влизане в групите на „Лига Европа“, а сблъсквайки се с този толкова класен тим на Лайпциг, тя ще се изпари, макар тимът да има всички шансове да се разпише насред Германия. Още в първия сблъсък между двата тима головете ще завалят, а шоуто за феноете ще е налице.

турнир: Лига Европа
двубой:Лайпциг – Хакен
прогноза: над 2.5 гола
коефициент:1.64 в Winbet-logo-small – Печели

Ако тази среща не представлява интерес за Вас можете да прочете и другия ни анализ за двубоя от Лига Европа, а именно Кайрат Алмати – АЗ Алкмаар