Кога ще подновят лиценза?

Знаем, че това е един от най-актуални въпроси който интересуват професионалните играчи, що се отнася до спортните залагания. Защо професионалните ли? Докато губите пари, ще се желан клиент във всеки един букмейкър. Вашите „проблеми“, че започнат когато успявате да печелите системно, методично добри суми. Тогава ще започнете почнете да търсите какво да направите, за да не ви лимитират, как да залагате и прочие…

Да, вече имаме съвети как да се справите с лимитирането на успешни играчи, но въпреки всичко „доброто“ решение е да е играете в „борсата betfair”. Защо? През 2016 година написхаме статия по-този въпрос. Можете да я прочете тук. Основното предимство е, че там играете срещу други играчи, не играете срещу букмейкърите. Виждате какви посрещнати залози има „За“ и „Против“ и преценяте дали да залагате срещу останалите играчи.

Защо има проблем с лиценза?

Макар да има на пазара доста популярни платформи с лиценз като bet365, ефбет и други, това което няма да откриете в интернет пространството е , че betfair е платила  доста висок милионен данък печалба – над 3 млн лева. Всички хазартните компании се компамнии се „борят“ за по-висок пазарен дял, никоя от тях не се „хвали“ какъв пазарен дял притежава … Съдейки по-официално изнесенети данни, betfair определено заема топ 3 на букмейкърите в България.

Защо остана без лиценз?

Съвсем накратко, без да навлизаме в подробности – в България регулаторния орган отговарящ за всички букмейкъри и казина е Държавната комисия по-хазарта. Лицензите който издава са срок от 5 години. Един от първите оператори с лиценз в България е betfair. Което от своя страна респективно означава, че една от първите компании, на който им изтича лиценза. Точно това се случи през зимните месеци на 2019 година. За разлика от други компании, betfair не предоставя алтернативни, огледални и т.н адреси.  Лицензът на компанията и изтече и единственото което последва за вече регистрираните потребители е, че не могат да залагат и да депозират средства.

Защо не беше подновен лицензът на betfair?

Полко Лимитид e подала документите в предвидения от закона срок, доста преди изтичането на лиценза. Не можем да „твърдим“, че срещу компанията има някакъв заговор, но трябва да отбележим, че вече веднъж се подобно „забавяне“ се е случвало при друг букмейкър – bet365. Дали е „странно“ съвпадение или не оставяме на вашата преценка.

Кога ще получи лиценз?

Макар да няма 100 % сигурен отговор на този въпрос, oчакванията са това се случи през този месец – юли. Датите който можем споменен са 19-ти юли или 29-ти юли 2019 година – за тогава са насрочени заседанията на ДКХ. Можем да очакваме, че betfair ще има лиценз до 2024 г още преди изтичането на настоящия месец юли.

Ще трябва ли да си правя нова регистрация?

На този етап не можем да се ангажираме с конкретен отговор. Най-вероятно няма да е необходими да си правите нова регистрация, в случай, че вече имате акаунт в betfair. Възможно е да получите съобщение в което ще бъдете подканени да актуализирате вашите данни, да изпратите документи и т.н. Възможно е и хакерите да следят ситуацията и да получите т.нареченото phising писмо – email, който изглежда все едно е изпратен от betfair и в него ще трябва да актуализирате данните за разплащане – номер на дебитната карта/притежател и CSV код.

Внимавайте всичко, ще изглежда все едно е изпратено от бетфайр. Как да разпознаете измамата ли? Много е лесно. Най-вероятно ще получите подобно писмо в петък вечер или понеделник сутрин!!!  Ако сте ползвали някога сте получавали писмо от на  betfair, знаете как изглежда визуално – точно на това разчитат измамниците !!! Те не се интересуват от потребилеското име и парола за вход в системата на betfair. Те се интерсуват от номера на дебитната карта и CSV кода. Видите ли ги в последователност за смяна на лични данни в една стъпка – 100 % става въпрос за измама !

Другото което трябва да проверите на 100 %, даже на 200 % е след като цъкнете на линка в писмото, в дали попадате на правилнат страница!  Вижте приложената снимка. Задължително трябва да има катинар (валиден SSL) , но не само ! – валиден катинар и домейн от типа betfair.com.

проверка за измама от betfair?

Само тези две условия ви гарантират сигурност !!! Запомнете това. Може да има зелен катинар, но ако попаднете на адрес различен от betfair.com, става въпрос за измама ! Примерни адреси за измама betfair.online, betfair.site.co.uk. още много други ..

Получих phising писмо за betfair, мога ли да се оплача?

С една дума – НЕ. С две изречения – защо „Не“? Тези писма нямат нищо общо с компанията, на 99,9 % нямат нищо общо и с „човека“ който ги изпраща. Обикновено се „изпращат“ от адрес който е бил адрес на хакерска атака и идея си няма затова….

Ако имате допълнителни въпроси ние сме насреща – ще ви отговорим !

Sending
User Review
4.6 (10 votes)