Бетфеър – повече от букмейкър

Може би знаете, че betfair (Бетфеър) e една от най-популярните борси за залагане на спортни събития. Още в с появяването си Бетфеър,  разби разбиранията и представите в света на спортни залагания и отправи сериозно предизвикателство към традиционните букмейкъри – високи коефициенти, добър и бърз софтуер.

Какво всъщност представлява борсата betfair ? Ще се опитаме да Ви отговорим, на 10-те най-често задавани въпроси. Ако сме пропуснали, някой от тях, може да се свържете с екипа на 5bet.eu и да ни го зададете.

1Какво всъщност означава спортна борса ?

Бетфеър е нещо като един голям пазар, разликата с „традиционния“ пазар, че тук се търгува със спорни събития – дали ще се случи или не – т.е борса за залози.

 

2Какво представлява така наречения залог „срещу“ – LAY ?

Най-общо избираш едно спортно събитие, дали ще е от тенис, хокей, гонки с кучета и т.н, че НЯМА да се случи. Примерно избралите сте да заложите на  Ел Класико, че Барселона няма да победи – това е залог LAY.

 

3Може ли да залагам само „За“ или само „Срещу“ ?

Разбира се, като всеки традиционен букмейкър, можете да заложите на това, което прецените, като шансът да получите по-добър коефициент е по-голям. Защо? Имайте търпение и прочете по-надолу.

Бетфеър

 

 

 

4Защо коефициентите в Бетфеър може да са по-високи ?

Отговорът е защото Вие, можете да предложите коефициент. Всеки един играч, може да предложи собствен коефициент, но все пак трябва да бъде разумен. Може би не стана съвсем ясно? В следващата точка ще обясним какво е посрещнат залог – matched bet. Сами разбирате, че ако предложите коефициент 10 за победа на примерно на Франция над България – едва ли ще намерите кой да ви покрие залога – т.е малко хора ще рискуват да заложат пари при коефициент 10, че България ще победи Франция.

5Така, стигаме до понятието посрещнат залог.

Може би вече разбрахте какво точно представлява и точно тук идва мястото на betfair – да „свърже“ всеки продавач на коефициент с купувач на същото. Целта на Бетфеър е да намери залог за всяко предложено събитие, така че то да стане посрещнато или ‘matched’. Какво става, когато количеството на заложените пари „За“ и „против“ се разминават ? Това е нормално и така се стига до така наречените непокрити или не-посрещнати залози.

 

6Как печели борсата betfair?

Бетфеър, генерира печалба, чрез удържане на комисиони, НО само от печелившите играчи, като процента може да варира и с напредване на оборотите, респективно той намаля. Разбира, се може да се окаже, че за падне процентът, трябва да стигнете една доста висока сума.

 

7Обикновен букмейкър?!

Всичко написано, по-горе Ви изглежда прекалено сложно, или у Вас вече се е настанило някакво чувство на несигурност, че нещо ще объркате и идва логичния въпрос – може ли да ползвам betfair, като класически букмейкър ? Отговорът е да, можете да си направите регистрация в betfair и да играете, по-начина по-който може би сте свикнали. Коефициенти за дадени събития, с определен марж на всяко едно от тях.

8Има ли оперативен лиценз Бетфеър ?

Да, популярната компания, беше една от първите, който получиха лиценз да оперират на територията на Република България, издаден от Държавна комисия по хазарта (ДКХ) още през февруари 2014 година. Лиценза важи и за двата варианта на Бетфеър който предлага – борса за залагания и традиционен онлайн букмейкър.

Заключение

Бетфеър е световно известен и признат бранд в света на онлайн залаганията. Имат безупречна репутация, дори за тях, ще откриете доста по-малко негативни коментари в интернет пространството. За съжаление, по-неразбираеми за нас  причини, в България, все още им е трудно да се преборят за лидерското място. Както вече, сме коментирали е добре да имате повече от един акаунт за залагане, разбира се в различни букмейкъри. Нищо, не Ви пречи да си направите нова регистрация в Бетфеър,  с бонусите,  който те предлагат, за да видите как работи този букмейкър.