Десна – Ворскла

Точно както съперничеството между Черноморец Одеса и Карпати е такова на дъното в тази група, то това между Десна и Ворскла Полтава е на другата крайност. Всеки един от тези тимове имаше своите мигове на възход през годината, но те не се оказаха достатъчни за завършване в горната група. В никакъв случай това не означава, че те са слаби и това нагледно се видя от изявите им в последвалите двубои в компанията на Арсенал Киев, Черноморец Одеса, Карпати и Олимпик Донецк.

Разликата между тях и изброените четири тима в редица отношения е огромна, така че чисто като качество това съперничество ще предложи много.

Показателите на Десна и Ворскла са много сходни като превъзходството на домакините на този етап е изцяло при головата разлика. Все пак не бива да се пропуска това, че тяхното нападение е много по-силно от това на съперника като на този етап от кампанията има с цели 7 гола повече. Изненадващо е това, че в тази група на борещите се за оцеляване, домакинският фактор няма никакво значение.

Ворскла

Само един от всичките 6 тима в нея има записани повече победи, отколкото загуби на своя стадион, така че това при всички положения дава много добри перспективи пред Ворксла да стигне дори до победата в този двубой и да оглави групата. Преди по-малко от месец същите тези отбори сътвориха истински триумф на красивия футбол помежду си след като завършиха при 3:3 едва ли не в най-драматичния сблъсък през цялата кампания.

Десна водеше с 0:3 на полувремето, а още към 71-та минута статуквото беше изравнено, като в последните минути така и не се стигна до победа за който и да било от двата тима. Това беше един от едва двата двубоя помежду им с по-висока резултатност, а статуквото е такова, че има много добра основа тази серия да бъде продължена точно с подобна развръзка и днес.

първенство:Украйна – Висша лига
двубой:Черноморец Одеса – Карпати
прогноза:Гол/Гол или да отбележат и двата:Да
коефициент: @1.90 в efbet
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.901.901.90