Франция – Аржентина

Франция-Аржентина-прогноза

Обоснована прогноза за 1/8 финала между Франция-Аржентина

Най-голямото дерби предизвиква и най-големите очаквания, всички погледи са насочени към съперничеството между Франция и Аржентина – две от несъмнено най-големите футболни сили, които съдбата противопоставя в най-ранната фаза на елиминациите. Видяното от тях до момента е много широко обсъждано и много спорно.

Какво всъщност е то ?

Франция

Французите са един от типично прагматичните тимове на Мондиала, като взеха всичко, необходимо им от изминалите двубои. Не демонстриращ кой знае какво превъзходство във футболно отношение, притежание на топката, създадени голови положения или някой от другите компоненти на статистиката, момчетата на Дидие Дешан спечелиха групата си, като това все още е спорно да се каже дали е плюс или минус за тях, тъй като при евентуално завършване на второто място щяха да се изправят срещу Хърватия на 1/8-финалите.

Все още си остава страшно спорно да се каже кой измежду Хърватия и Аржентина би могъл да бъде определен за по-удобен съперник, тъй като „шахматистите“ несъмнено са този от всичките отбори, участващи на Мондиала, които демонстрират най-зрелищен футбол, а Аржентина си остава един от големите фаворити поради присъствието на една страшно значима фигура – Лионел Меси, макар да беше далеч от най-добрите си изяви в преобладаващата част от 270-те минути в груповата фаза.

Аржентина

В крайна сметка, къде благодарение на молитвите и радостите на своята най-голяма легенда – Диего Армандо Марадона, къде на футболни умения, къде на късмет, тимът на Аржентина си проправи път до директните елиминации, макар да беше отписван още в групите.

Гаучосите“ стигнаха до така желания победен гол срещу Нигерия в последния двубой от и то в заключителни минути, като авторът му беше един от най-нетипичните – Маркос Рохо. Централният бранител на Манчестър Юнайтед вкара най-красивия гол в цялата си кариера, засичайки от воле центрирането на свой съотборник в заключителните минути на срещата.

Със сигурност това е и най-значимия му гол, а това, че реализирането на попадения не е основната му задача, при всички положения удвоява значението на неговото попадение. С отборните изяви дотук може да се обобщи само едно – Аржентина е един от онези тимове, които разчитат само на един футболист за своето благополучие (като макар да е реализира победния гол, това не е Рохо, а Меси).

И въпреки, че критиките са отправени към треньора Хорхе Сампаоли, те по-скоро трябва да са с адрес футболистите на тима. Най-голямата звезда – Лионел Меси, най-накрая се прояви като поведе своите в най-важния двубой. Със сигурност и Сампаоли ще трябва да поеме голяма част от неблагоприятните мнения като причината тук е една – оставянето на Пауло Дибала твърдо на резервната скамейка. Дори Гонсало Игуаин, който не е сред любимците на наставника, получи титулярно място (и не демонстрира най-доброто от себе си), футболистът на Ювентус продължава да търка пейката на „гаучосите“.

Ситуацията с Пауло Дибала

Дибала е един много специален футболист, към който Сампаоли трябва да се обръща с повишено внимание, но подобно нещо така и не се случва. Всичко това ще подкоси краката на треньора, който в близките месеци ще изгуби и мястото си на селекционер на тима след грандиозния провал на Мондиал 2018. Той даде шанс на Игуаин, но не и на Дибала, а последното е най-голямата му грешка.

Предвижданията са, че и срещу Франция Пауло ще остане на пейката, а се видя, че без него сред стартовите 11 тимът не е застрашителен за която и да е противникова отбрана, макар да има Меси в редиците си. Въпреки това, че внесе известни промени и коригира воето 4-5-1 към 4-3-3 Сампаоли сякаш се опитва не целеустремено да гарантира благополучието на своя тим, а по-скоро да налучка някаква система, която да доведе до подобно нещо.

Самият Хорхе изглежда като сигурен пътник, който ще загуби позицията си още в близкия месец (освен ако не спечели Мондиала, което е много малко вероятно) на фона на абсурдните решения които взима.

Франция – Аржентина

Когато се споменават тимовете на Аржентина и Франция, изправящи се в директно противопоставяне, задължително като вметка трябва да бъде отбелязано, че „гаучосите“ имат 4 победи в 4-те си срещи с този съперник.

Започвайки от Мондиал 1930-а и приключвайки с приятелската среща, изиграна на 26-и юни тази година, тимът, воден от Сампаоли (в частност Аржентина), е крайно убедителен точно срещу този опонент, като въпреки,че 3 от 4-те случая са приключиха с под 2.5 гола, победата беше гарантирана.

Франция не убеди в качествата си на високо резултатен тим в групите, но директните елиминации са нещо коренно различно. Тук е мигът на Гризман и компания да се проявят и да заглушат и най-големите си критици. Футболистите на „петлите“ несъмнено не блестяха в групите, като победиха Австралия и Перу с едва по един гол разлика, а в последния сблъсък завършиха при широко обсъжданото 0:0 с Дания (което класира и двата тима).

Всичко това затвърждава тезата, че „петлите“ играят прагматично, без много фанфари, без изобилие от голове, но с желаните резултати. По подобен начин не кой да е, а португалският тим спечели титлата на Евро 2016. Колкото и абсурдно да звучи, по подобен начин аржентинците си проправиха път към 1/8-финалите в Мондиала, макар да имаха желание да бъдат къде-къде по-изразителни.

Критиките по техен адрес не бяха малко, а повечето от тях бяха отразявани от Диего Марадона, който вярваше страшно много в своите и в крайна сметка получи подобаващ отговор. Той беше по-дискутиран дори от триумфа на националния тим срещу Нигерия в последния двубой от групите, но въпреки това най-голямата фигура в аржентинския национален тим отново ще е на трибуните и за предстоящия сблъсък, превръщайки се в център на внимание.

Прогнозата

За съжаление на аржентинския народ обаче Дон Диего (както е известен сред запалянковците) няма да има възможността да слезе на терена в най-добрите си години и да подпомогне Лионел Меси. Така аржентинският тим, воден от един неориентиран наставник, в лицето на Хорхе Сампаоли, ще се пропука и ще отпадне рано-рано, макар противно на критиците да преодоля групите. Най-накрая всички онези, желаещи да видят Франция в зрелищно противпоставяне, ще бъдат зарадвани, тъй като „петлите“ на Дидие Дешан не просто ще победят, а тотално ще надиграят аржентинския тим.

двубой: Франция – Аржентина
прогноза:Франция да се класира
начало:30.06.2018 17:00
коефициент:1.66 от букмейкъра winbet

Вижте и другият ни анализ за двубоя между Уругвай – Португалия.