Уругвай – Португалия

Уругвай-Португалия

Обоснована прогноза за Уругвай – Португалия

Уругвай срещу Португалия – гарантирано зрелище за феновете на атрактивната игра. Единственият фактор, който е в състояние да попречи това да се случи е важността на сблъсъка. Хипотетично ако той беше първи или втори в груповата фаза, несъмнено това щеше да е един от най-драматичните двубои в надпреварата, но настоящото положение е много по-различно.

Уругвай

Уругвайците триумфираха в групата си, като бяха един от малкото тимове, справили се с всеки от трите си опонента. 9-те точки, дошли след победи над Египет, Саудитска Арабия и Русия несъмнено могат да внесат известен импулс в редиците им и да им помогнат да надскочат реалните си възможности срещу португалците в този толкова голям 1/8 финал.

Момчетата на Табарес играят не само за себе си, не само за дългогодишния си треньор, а и за цялата нация, която гледа назад във времето, за да види световните титли от първите световни първенства.

Уругвайците имаше щастието да попадне в една от най-леките групи, но това в никакъв случай не бива да омаловажава страхотната му успеваемост в изминалите двубои. Във всеки от трите случая в груповата фаза Табарес използваше любимите си играчи и те не го подведоха, за да му гарантират място сред 16-те най-добри в света.

Неговият тим е направо смъртоносен когато става на въпрос за контра атаки и ще е повече от любопитно дали срещу Португалия ще има възможност да използва този си начин на игра, тъй като момчетата на Фернандо Сантош практикуват същия стил.

Португалия

В два от трите си двубоя в груповата фаза португалците приемаха играта в своята половина и в крайна сметка взимаха своето (срещу Мароко и Иран, макар във втория случай да не победиха). Най-неприятното за тях е, че са до много голяма степен зависими от индивидуалните изяви на Кристиано Роналдо. Той имаше силен първи, както и втори двубой, като в тях тимът беше на високо ниво.

В третия случай обаче португалецът беше страшно далеч от най-добрите си изяви като дори пропусна и дузпа и точно тогава неговият тим не спечели. И при все, португалците са един от участниците на 1/8-финалите, а като действащ европейски първенец това беше просто задължително за тях. Много малко все пак са техните футболисти, различни от Кристиано, които са в състояние да направят разликата в някои на пръв прочит изравнени противопоставяния.

Едно такова се задава, а най-голямата звезда на иберцийците ще има насреща един от най-стойностните бранители в света (макар много рядко да му се обръща внимание като такъв). Става на въпрос за Диего Годин,  за който предвиждаме, че дори ще има индивидуална задача да спре голямата звезда на португалците. Най-неприятното за португалците е, че много рядко се намира някой, различен от техния капитан, който да ги поведе към записването на добри резултати.

В последния случай сякаш стана някакво изключение като тогава Рикардо Куарешма се превърна в герой, а Кристиано в грешник (след като пропусна дузпа). Това все пак си остават много редки случаи, по-скоро изключения от правилото, че футболистът на Реал Мадрид е единственият им знаменит футболист в преден план.

Прогнозата

Някак си преди две години, португалците се промъкнаха до финала, а впоследствие и до европейската титла, но това по-скоро е изключение, което се проявява много рядко. Въпреки, че коефициентите на букмейкърите за краен успех в задаващото се противопоставяне са на напълно изравнени, бихме дали известно преимущество на уругвайците, които имат по няколко ключови изпълнители, крепящи всяка от техните линии, докато Португалия си остава зависима единствено от Кристиано Роналдо.

Другото съществено преимущество за „урусите“ е на треньорския пост в лицето на Оскар Табарес – човек, който им е дал и продължава да им дава страшно много. По един или друг начин, Уругвай ще се справи с Кристиано Роналдо, а останалото ще се превърне в лесна задача за момчетата на Табарес, които със Суарес и Кавани в преден план, ще направят на пух и прах Пепе и Фонте.

двубой: Уругвай – Португалия
начало:30.06.2018 21:00
прогноза: Уругвай да се класира
коефициент: 1.85 предоставен от българския efbet

Ако този двубой не представлява интерес за Вас,  можете да прочете анализът ни за по-„интересния“ двубой е Франция-Аржентина.