Прогноза Витоша Бистрица – Берое

Прогноза за Витоша - Берое

Обоснована прогноза за Витоша – Берое за брой голове.

Витоша и Берое поставят край на поредния кръг от родния футболен елит. Един от най-странните и най-широко дискутирани тимове през последните две години беше именно този на Витоша. Абсолютен дебютант в елита, разполагащ с неособено голям бюджет и разчитащ едва ли не изцяло на български футболисти, тимът на домакините получи много критики за голяма част от изявите си.

Витоша Бистрица

Броят на чужденците в редиците на бистричани откакто се появиха в елита с лекота може да се отчете на пръстите на двете ръце. Дебютният им сезон със сигурност няма да остане запомнен като най-успешния, но при всички положения ще се помни дълго не само от иначе малобройните им фенове, а и от всички любители на българския футбол. Използвайки промяната във формата на първенството, Витоша стигна до оцеляването в елита, имайки съвсем малък актив след края на редовния сезон.

Тимът направи истински чудеса в заключителните плейофи за да стигне до оцеляването и използва по възможно най-добрия начин втория си шанс, за да си подпечата мястото в елита, справяйки се с Локомотив София в една много сериозна драма при баражите.

Година по-късно „бистришките тигри“ са тотално преобразени. Играта им е много по-умела, а резултатите – в пъти по-добри. Само в изминалите 11 кръга те спечелиха точно толкова точки колкото в рамките на целия предходен сезон (включително и фазата на допълнителните групи). И сега обаче слабостите на тима са изцяло в нападение. Отборът направи някои хубави неща в завършващата фаза в първите кръгове от кампанията, но в последно време отново не е така убедителен пред гола.

Реализирал едва 9 в изминалите кръгове, Витоша е тимът с второто най-слабо нападение като в това отношение отстъпва единствено на Верея. Берое продължава да действа много балансирано и да регистрира така желания прогрес.

Берое

Заралии“ са на 4-то място в подреждането и въпреки, че имат едва една загуба (по-малко дори от Левски и ЦСКА), изостават на 8 пункта от всеки от тях. Победа срещу Витоша ще доближи старозагорци страшно много до споменатите опоненти, така че това напълно разкрива колко голямо е значението на двубоя с Витоша, макар всъщност съперникът изобщо да не е сред най-амбициозните в лигата. През последните няколко седмици се забелязва известно отстъпление в представянето на старозагорци, които записаха две равенства, последвани от победа.

И в трите случая се разписаха едва по веднъж, а винаги налична беше развръзка с много малко голове. Точно преди година те измъкнаха всичките точки от гостуването си на Витоша след минимална победа с 0:1, а по-късно през сезона така и не успяха да спечелят като домакини на същия съперник, завършвайки при нулево равенство. Задаващата се среща ще е много сходна с изминалите две като и тук головете ще са страшно малко, а битката по терена отново ще е на преден план.

 

първенство:България – Първа Лига
двубой:Витоша Бистрица – Берое
прогноза: под 2.5 гола
коефициент: 1.65 в Efbet България
Статус:Загубен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.651.651.65