Виляреал – Спортинг Хихон – Прогноза

Виляреал - Спортинг Хихон

Кратък анализ с прогноза за двубоя на Виляреал – Спортинг Хихон от испанска Примера Дивисион

Двуполюсните представяния за Виляреал останаха в предишния месец, а април беше почти безупречен. Изненадващо идва единствено поражението във визитата на Алавес, но добавяме като уточнение, че тогава и играта на „жълтата подводница“ не спореше, а първата част беше една от най-слабите за тима в продължение на целия сезон.

Стигна се дотам, че той изоставаше с 2:0 и въпреки това след паузата имаше шансовете си да отмъкне поне точка. Това така и не се случи, но тимът се вдигна и още в следващия кръг беше на ниво. Въпреки това и тогава не се мина без допълнителни инфарктни моменти в последните моменти, като победата, както отбелязахме и в онази си печеливша прогноза, беше постигната с гол с ръка на Седрик Бакамбу секунди преди последния съдийски сигнал.

Кръг по-късно дойде и навярно най-силния двубой за тима в продължение на целия сезон, като той приключи с победа с 0:1 срещу Атлетико Мадрид в среща, в която предвижданията бяха за домакинска победа и то с хендикап. Комичното в случая е, че „жълтата подводница“ излезе с много спорен състав – без нито един от двамата си титуляри в нападение, както и без един от най-значимите си полузащитници (Роберто Сориано).

Все още не се знае дали това беше предварително замислена тактика от страна на Фран Ескриба, но личи, че е било така. През втората част той започна да пуска споменатите отсъстващи от титулярния състав футболисти в игра и те изиграха своята роля, превръщайки се в най-големия жокер. Именно един от тях – Роберто Сориано вкара и единствения гол в двубоя, за да донесе спечелването на трите точки.

Като цяло и домакинската форма на Виляреал е много силна и благоприятства към записването на нова победа. Още повече, че опонентът дори не е от калибъра на вече победените на същия този „Ел Мадригал“ тимове на Атлетик Билбао и Еспаньол. Виляреал има навика да прибягва до висока линия на нападението, което води до желаното числово изражение точно срещу съперници от дъното на класирането.

Червено-белите“ са един от най-слабите гости в Примера, като стигнаха само до една победа в 17-те си напускания на „Ел Молиньон“. Като се добавят и крайно незадоволителните резултати в сблъсъците с Виляреал от последните години, те са много близо до позицията на обречени в тази визита. Последният път, в който Спортинг Хихон спечели на „Ел Мадригал“, е от 1999-а, като тогава тимът стига до 1:2. В последвалите 8 визити така и не вкуси от победата. Виляреал ще излезе с възможно най-силната си единайсеторка от самото начало и ще вземе скалпа на 18-ия в класирането без кой знае какви затруднения.
Прогноза: Виляреал
Коефициент :1.40 в bet365-link
Статус: Печели