Прогноза Верея – Славия

Прогноза за Верея - Славия

Обоснована прогноза за Верея – Славия

Началото на кръга в първенството се поставя с двубоя между Верея и Славия. Този старозагорски тим е единственият в лигата, който все още няма реализиран гол в противниковата врата, макар някак си да изкопчи една точка още на старта (след нулево реми със Септември).

Верея

Критиките по адрес на Верея заваляха и с пълно основание. Освен, че не разполага с достатъчно сериозен бюджет, за да разчита всъщност на футболистите си от последните години, които бяха сформирали един страхотен колектив и изкачиха тима толкова напред в родния футбол, дори му осигуриха място в Топ 6 през миналия сезон, редом до най-силните тимове в цялата страна, Верея продължава да не намира начин да се справи с настоящата ситуация.

Отборът започна сезона с Иван Колев начело, а няколко кръга след началото го уволни, за да назначи сръбския наставник Небойша Лекич. И при него нещата продължават постарому, като единствената промяна е в посока, че се налагат все повече чуждестранни футболисти и така в последния кръг се стигна дотам, че Верея излезе с едва трима българи сред стартовите 11, като още по-абсурдното беше, че всички от седмината, записани сред резервите, бяха именно българи. Така на терена от първия съдийски сигнал излязоха футболисти като: Вусурович, Машадзе, Курупис, Диара, Аит Малек, Н‘Домбу, Йоргенсен и кой ли още не.

Иво Иванов, който има редица двубои в родния елит зад гърба си, е най-важната фигура в този състав и добре, че е той, в противен случай положението можеше да е още по-потресаващо. През последните дни се заговори все повече за това, че Верея ще си върне Исмаил Иса, който неотдавна беше част от отбора. Такъв ход ще е в състояние да подобри положението в преден план, което е направо отчайващо.

Славия

Серията без вкаран гол продължава и ако се запази още известно време, то ще падне един изключително дълъг негативен рекорд за поредни двубои в родния футбол без да е преодолян противниковия вратар. Срещу Славия Верея ще излезе с Антон Огнянов като централен нападател, което ще разкрие още повече головата немощ на тима. Точно Огнянов е най-дейният им футболист от всички в изминалите кръгове, но неговата позиция е на крилото, а не на върха на нападението.

По двата фланга ще действат Вусурович и Диара, а като плеймейкър – Аит Малек. Всичко негативно казано дотук за Верея дори не обрисува и половината от потресаващата ситуация в тима, а Славия е на другата крайност.

„Белите“ имаха своите периоди на неизменно налагане на чужденци, но те отдавна приключиха. Към днешна дата точно те са един от тимовете в лигата, които неотлъчно залагат на български футболисти и това им носи страхотни дивиденти. И срещу Верея ще е така като най-много да има един или двама чужденци в стартовия състав (навярно вратарят Стериакис).

В нападението на славистите ще са разположени Милчо Ангелов, Галин Иванов, Славчо Шоколаров и Георги Йомов. След фурора на стадион „Локомотив“ в Пловдив и вкараните 4 гола Славия няма общо вкарани толкова в рамките на последвалите 5 двубоя (в които намери вратата на съперника 3 пъти). Срещу Верея липсата на достатъчно добри действия в завършващата фаза ще продължи с което и серията от 4 последователни директни двубоя с под 2.5 гола.

първенство:България – Първа Лига
двубой:Верея – Славия
прогноза: под 2.5 гола
коефициент: @1.58 в популярния българския букмейкър winbet
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.581.581.58