Уест Хям – Тотнъм – прогноза

Уест Хям - Тотнъм - прогнози

Обоснована прогноза за двубоя от Премиърлийг между отборите на Уест Хям – Тотнъм

Тотнъм извървя много дълъг път и въпреки това все още не е достигнал целта си – спечелане на шампионската титла. Заговаряйки за това, няма да е излишно да вметнем, че нито треньорът Почетино, нито собственикът Даниел Леви, споменаваха за титлата.

Не измина много откакто самият Почетино беше подхванат на една от пресконференциите си от журналистите, които възлагаха големи надежди на тима му да спре хегемонията на „големите“ и най-накрая да поднесе изненадата.

Точно те го запитаха дали след толкова много време без някакви по-сериозни успехи неговият тим ще завърши пред един от двата по-големи съперника от столицата (в случая се визираше Арсенал), а комичното беше, че той красноречиво отвърна, че не се заблуждава, че неговият тим ще е пред който и да било от тях.

Да, но всъщност не, триумфът над „артилеристите“ в миналия кръг изстреля „шпорите“ в една изцяло нова орбита, която им подпечата завършването в четворката, както и това пред Арсенал, и все още им държи леко открехната вратичка за титлата. Ударите по тях ще са продиктувани от това, че водачът – Челси има много лесни сблъсъци в оставащите кръгове и едва ли ще допусне две грешни стъпки, за да се стигне до размяна на местата в челото, при положение, че в същото време те (момчетата на Почетино) са принудени да спечелят във всеки от оставащите три кръга.

Редуването на схема с трима и четирима бранители ще приключи и след като постигна своето в миналия кръг, побеждавайки Арсенал, Маурисио отново ще започне с четирима пред стража Лорис. Няма да е особено изненадващо ако това са Дейвис, Вертонген, Алдервейрелд и Трипиер. Полузащитата ще се крепи на Уаняма и Дембеле, а звездната четворка за пореден път ще формира нападението – Сон, Ериксен, Али, Кейн.

Уест Хям не отстъпи на който и да било от последните си четири опонента в шампионата, но триумфира само срещу един от тях. Последните два сблъсъка с участието на „чуковете“ бяха безкрайно скучни, като не падна и един гол. Липсата на редица първостепенни футболисти за функционирането на състава им ще се превърне в основополагаща тема за падението им и срещу Тотнъм.

Дълго време Михаил Антонио ги дърпаше в такива тежки мигове, но той падна жертва на бедрена травма. Други двама от титулярите на Билич – Обианг и Огбона са с дълготрайни контузии, докато най-накрая Керъл и Сако ще бъдат включени в пълния състав за мач от Премиършип. На няколко пъти в последните кръгове програмата задължааше Челси да изиграе своята среща, едва след което Тотнъм.

Успехите на „сините“ водеха дотам, че „шпорите“ да знаят, че не спечелят ли, ще изостанат много от първото място. Това не се случи, а в 36-ия кръг, когато ролите са разменени, Тотнъм ще бъде много силен в петък вечер и ще съкрати пасива си от върха на само пункт, предизвийваки единствения си опонент за титлата.

 

Среща:Уест Хям – Тотнъм
Къде: Болейн Граунд
Начало:22:00
Прогноза:Тотнъм с коефициент 1.5
Статус:Загубен