Тунис – Англия

Орлите от Картахена“ се сблъскват със стена още на старта на Мондиала. Насреща им е тимът, известен с прозвището си „трите лъва“, който макар неуспехите през последните години, остава един от топ фаворитите за спечелване на титлата.

Африканският тим е 4-кратен участник на финали на Световни първенства като първото от тях е през 1978-а в Аржентина, а две десетилетия по-късно отборът стига до дублиране на несъмнено грандиозния си успех, подпечатвайки си място сред финалистите във Франция. И там някъде се озовава в своя пик, класирайки се не само за следващото, а и за последвалото го световни първенства (в Япония/Южна Корея и Германия).

Във всеки един от изброените случаи максимумът на „орлите от Картахена“ е на практика минимумът на финали на Световни – груповата фаза. И този път жребият за тях беше безкомпромисен като ги прати в една група не с един, а с цели два изявени фаворита – Англия и Белгия.

Изграденото от съдбата статукво прави така, че тунизииците да се нуждаят от някакво чудо, за да попаднат на едно от първите две места в крайното класиране, което да им отвори път към 1/8-финалите. Не им пречи поне да опитат. Историята им помни някои големи имена като Садок Саси (който все още държи рекорда им за най-много изиграни двубои с националния екип – 116) и Исам Джемаа – топ-реализаторът им за всички времена.

Макар да се вглеждаме обстойно в днешния им национален тим, трудно може да отличим някой освен Уаби Хазри, който беше част от Съндърланд преди три години в Премиърлийг (а впоследствие изпадна с „черните котки“). Друг по-изявен футболист е Йоан Беналуан от Лестър, макар през вече изминалия сезон участията му в срещи на „лисиците“ да бяха изключително малко.

Несъмнено тимът на Тунис е гледал изминалите няколко дни от Мондиала и най-вече срещите на по-непретенциозни тимове (тип почти сигурен губещ) срещу някое от големите имена, в което се стигаше до изненадата. Подобни случаи станаха страшно много особено след вчерашния ден когато станахме свидетели на две грандиозни изненади – първо триумфа на Мексико срещу Германия, а след това и ремито, което Швейцария измъкна от Бразилия.

С подобна нагласа Тунис ще направи някакъв опит да сюрпризира момчетата на Саутгейт, но днес не е вчера, а магията на изненадите сякаш ще се е изпарила. От тотални изненади, футболът на Световното ще премине към резонна развръзка, а в случая с такава се свързва изразителната английска победа. По някакъв, едва ли не чудодеен начин, се случи така, че Англия се превърна в тотално изключение, бъг в системата на съвременния футбол, след като всеки един от 23-мата в заключителната група за финалите на Мондиала, се подвизава в местното първенство – Премиърлийг.

Макар повечето от футболистите да са в големи врагове на местно ниво, в Русия те ще се обединят около националната мисия и ще действат като един.

Саутгейт избистри състава си, а освен това се запаси и с достатъчно добри алтернативи. Офанзивната му линия е забележителна, а ако има някакви полета за подобряване, то те несъмнено са в отбрана. Не се изключва вариантът Тунис все пак да намери път към реализирането на гол, но дори това да се случи, то само по себе си ще е успех. Англия ще има превъзходство почти през цялото игрово време, ще разгърне несъмнените си умения и ще изкове не просто един успех, а един зашеметяващ такъв, който бързо да прикове вниманието.

Комбинирана прогноза за победа на Англия и над 2.5 гола в срещата се дава с много голям коефициент, какъвто е 2.60. По-сигурна несъмнено е само победа за „трите лъва“, която се оценява с 1.44.

прогноза: Англия & над 2.5 гола @ 2.60 efbet – Печели
или само победа за Англия @ 1.44Тунис - Англия - прогноза 1 Печели

Англия над 2.5 гола в мача @ 3.25 1xbetГуби
Англия над 3.5 гола в мача @ 8.00betfairГуби

Можете да вземете и коефициент 35 за победа на Англия от Betfair, ако си направите нова регистрация.