Тотнъм – Стоук Сити – обоснована прогноза

Прогноза с обосновка за Тотнъм - Стоук Сити

Обоснована прогноза за Тотнъм – Стоук Сити за 26 февруари

Тотнъм е изправен пред дилемата дали да потегли окончателно към завършване в Топ 4 или пък да се препъне на едно от важните стъпала по пътя към грандиозния успех. Няма и грам съмнение, че стремежите на тима са насочени към първото.

Ще се върнем две изречения по-назад, за да кажем, че по-точно в случая е да се обобщи, че въпросът е: дали качествата на „шпорите“ ще бъдат достатъчни за справяне със Стоук Сити. От много години насам те не са имали толкова боеспособен тим, който едновременно да се отличава с наличието на топ-изпълнители, а от друга страна те да действат като една много добре смазана машина.

Точно това направи Почетино – първо привлече необходимите футболисти, за да може да ги напасне един с друг и да ги постави на пътя на постигане на някои от най-големите постижения в кариерите им (поотделно). Вече може категорично да се отбелязва, че Тотнъм е един от най-силните отбори в Англия и това е напълно разбираемо.

Миналия сезон тимът беше в Топ 4, а през този е на път да повтори постижението си. За да не изреждаме поотделно солидните индивидуалности в редиците на Почетино ще прибегнем направо към предположението за титулярен стартов състав в домакинството на Стоук. Аржентинският специалист се слави като един от най-лесно предвидимите в това отношение (като изключим някои турнирни сблъсъци). Не би следвало да има повече от едно отклонение от състава, който ще видите в следващото изречение. Той е: Лорис, Дайър, Алдервейрелд, Вертонген, Уокър, Дейвис, Уаняма, Дембеле, Ериксен, Али, Кейн. Най-големият отсъстващ безспорно е левият бег – Дани Роуз, който няма да се завърне в следващите две седмици.

В този състав веднага се набива на очи звездното трио в атака, което е способно да създаде големи неприятности за която и да било противникова отбрана в световен мащаб. Блясъкът на това трио до известна степен отнема от приноса на отбранителната линия на „шпорите“, която е най-добрата в целия шампионат. При все, че в него има редица „майстори“ на отбранителната игра, разполагащи и с по-големи финансови възможности от „шпорите“, просто няма по-добър от тях в това отношение.

До вчера Челси беше стъпил редом до Тотнъм в тази по-нестандартна класация, но допуснатият гол в домакинството на Суонзи остави тима на Почетино еднолично на първото място. Тотнъм има изпепеляващ стил на игра, който ще създаде сериозни неприятности на Стоук. Характерната дълбока преса за Почетино ще се прояви в пълния си блясък. Първо ще предположим и състава, с който ще видим „грънчраите“ на „Уайт Харт Лейн“, а след това ще добавим няколко уточнения. Марк Хюз е една от противоположностите на Почетино най-вече в отношение на предвидимост на стартовия състав. Не бяха един или два случаите, в които уелският специалист остана пълна загадка дори за най-големите познавачи на действията му.

Едно обаче около състава му стои неизменно – изборът за отбранителна линия. Вратарският пост е гарантиран на Лий Грант, а пред него обичайно действат Питърс, Мартинс Инди, Шоукрос и Джонсън. Уилън и Адамс оперират в средата на терена, като малко пред тях ще са Соби и Арнаутович по двете крила, Джо Алан зад гърба на нападателя и Сайдо Бераино като единствен в преден план. Тази тромава отбрана на „грънчарите“ ще бъде изненадана от скоростта най-вече в действията на Деле Али. Хари Кейн също ще се чувства безкрайно комфортно между Мартинс Инди и Шоукрос.

Качеството му да играе умело с гръб към вратата ще се окаже просто безценно в този случай и то ще се превърне в ключа, който ще отвори вратата зад която стоят жизненоважните три точки за „шпорите“. В четвъртък вечер точно Хари Кейн си вкара нелеп автогол срещу Гент, който беше в основата на отпадането на „шпорите“ от турнира. Само три дни по-късно английският топ-стрелец ще демонстрира, че това изобщо не му е повлияло и отново ще бъде в центъра на вниманието, но този път в желаната от него и от всички фенове на Тотнъм светлина.

Прогноза: Тотнъм -1
Коефициент:2.10 в bet365-link
Статус:Печели