Независимо дали залагате с цел забавление, правейки играта която гледате по-интересна или залагате с цел извличане на печалба, добре би било да си изградите и включвате в определяне на залога си стратегии и тактики, които ще увеличат шансовете ви за печалба.

Най-добрите в типстъри в света, рядко (ако въобще се случи) печелят повече от 60% от залозите си. Така че чисто и просто да си успешен играч е доста трудна работа.

Вярвате или не, професионалните типстъри, които залагането на спортните събития им е основната дейност съществуват, въпреки че са малцинство.

Какво правят професионалните типстъри и какво повече знаят, което ги отличава в навиците им на залагане от хората, който постоянно губят?

Преди всичко, всеки играч преминава през спадове и загуби. Дори най-добрите типстъри изкарващи прехраната си със залози имат такива периоди.

Формулата за успех е доста простичка: печелете по-често отколкото да губите, и следвайте основните стратегии и съвети за спортните залози предлагани от 5Bet.eu. По този начин ще можете да излезете на печалба от залозите си в дългосрочен план.

Печеливши стратегии и тактики при спортните залагания

Съветите, които ще изброим ние от 5Bet.eu, ще ви помогнат да спечелите от спортните си залози. Тези основни стратегии при спортните залози са известни на повечето запознати в бранша. Нищо написано в тази статия не е дълбоко пазена тайна в индустрията по спортни залози. Единствената тайна тук е, да следвате тези стратегии и тактики по всяко време. Никога не си позволявайте да тръгнете в посока „Аз съм умен играч“ и да разчитате повече на сърцето си отколкото на изпитаните правила. Ако искате да спечелите пари от спортните си залози, трябва да спазвате основните стратегии за залаганията.

Управление на парите ви или така наречената „Банка“

Отделянето на определена сума пари, известна като вашата „Банка“, ще ви помогне да поддържате средствата си за залози под контрол. Истина е, че парите ви, отделени за жизненоважни неща като наем и храна не трябва да се залагат. Също така и парите спечелени от залагания, никога не трябва да се използват за жизненоважни неща. Двете практики са взаимно свързани и не трябва да се престъпват, ако искате да сте успешен играч.

 

Да си определите „Банка“, означава да решите каква сума пари сте готови да заделите и това да са сума пари, които може да си позволите да загубите.

Определянето на дадена сума за „Банка“ за даден спортен сезон включва разпределянето на този бюджет за месеца, седмицата и за определена игра. Базовите стратегии при спортните залагания съветват, за правилното управление на „Банката“ , да не залагате повече от 5 до 10% от нея на един залог. Всичко над тези от 5 до 10% се определя като рисков залог. Тези който спазват това правило и залагат под 10-те % се смятат за консервативни, умни и добре контролиращи своята „Банка“.

Като пример, нека кажем че сте определили „Банка“ ви за целия сезон да е 1000 лева. В такъв случай не бива да залагате повече от 100 лева на един мач от шампионската лига, в случай, че максималният Ви залог е 10 % от стойността на „Банката“. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТОВА Е ВАШИЯ МАКСИМАЛЕН ЗАЛОГ. Максималните залози са най-рядко срещания залог, в който Вие трябва да сте крайно убедени в изхода на мача. Коефициентът на най-големия Ви залог не бива да е повече от 1.60, в противен случай Вие сериозно рискувате да загубите цели 10 % от Вашата „Банка“.

Чрез спазването на стратегията за правилно управление на Вашата „Банка“, Ви предпазва от твърде голяма загуба при направата на лош залог. Така все още ще можете да излезете на печалба в края на месеца.

Стратегиите за „Банката“, съветват също така залагащите да не се опитват да покрият загубите си с направата на по-големи залози. Мозъкът ви може и да ви крещи „ спечели си парите обратно“ , покрий загубата като удвоиш залога си при следващия залог, но обикновено постъпки от този род водят до още по-големи загуби. Винаги се разпростирайте в залозите си според определената от вас „Банка“. Ако имате успех при залозите си, то тогава помислете да вдигнете процента на залозите си с няколко лева по време на сезона или първенството, или от началото на новия месец. Не вдигайте процентите в текущия месец, ако имате серия от успешни залози.

Залагайте с изчистен от емоции ум

Има израз присъщ за всички форми на залагане, познат като „ тръгнал по наклона“. Всички играчи- от залагащите на спортни събития, та до играчите в казината има голяма вероятност да „тръгнат по наклона“. Това се получава обикновено, когато емоциите надделяват над разума. Тогава основните стратегии се забравят и се правят грешки, понякога фатални.

 

Да залагате с „изчистен ум“, означава да игнорирате емоциите си и да залагате единствено, когато сте в добро психическо състояние, спокоен и уравновесен.

Букмейкърите обикновено предлагат услугите си и в барове, специално създадени за целта. Защо мислите правят това? Хората поели алкохол малко повече от препоръчителното количество, обикновено залагат с емоциите си, а не с ума. Като резултат от това те губят повече, отколкото да печелят. Когато сте под влиянието на алкохола или дрогата, спортните ви залози не са направени с добра преценка. Така вашата „Банка“ може да бъде поставена в състояние на опасност.

Същото може да се каже и за състоянията на гняв или прекалена радост. Прекалената емоционалност е също толкова вредна за преценката ви, както и влиянието на алкохола и дрогата. Нека си представим, че сте имали поредица от лоши залози.

Чувствате се ядосани и разочаровани. Е, това е момента , в който трябва да спрете да залагате! Дайте си време да се успокойте и да изчистите ума си, тогава пак може да залагате с трезва преценка.

Ако постоянно търпите загуби от залозите си, то дайте си почивка преди да направите следващият си залог. Не е изненадващо, че много успели в тази сфера професионалисти, разбират ползите от контролирането на емоционалното състояние. Изчистването на ума от негативните емоции след поредица от загуби, ще ви помогне да запазите „Банката“ си в добро състояние.

Направете проучване

Вероятно най-важната тактика при спортните залози е доброто проучване, преди направата на залог. Тук информацията, която ви предоставяме от 5Bet.eu ще ви бъде от голяма полза. Проучването преди направата на залог означава, да търсите отборите с най-добри представяния за сезона и най-вече, да търсите най-добрите линии на залог.

Да си информиран за най-добрите линии предлагани от букмейкърите е дори по-важно, от познаването в детайли на отборите свързани със залога ви.

Разучаването на изборите ви преди да заложите, означава да сравнявате статистики, тактики на залози, предишни представяния, и да изберете най-добрите за момента линии на представяне.

Повече за линиите на залога

Често печелещите в спортните залагания, са тези който имат умението и търпението да откриват най-добрите предлагани от букмейкърите линии. Именно поради тази причина регистрацията към няколко букмейкъра онлайн е печеливш ход. Различните букмейкъри имат различни коефициенти и линии.

Регистрацията в няколко букмейкърски сайта ви дава шанса да откриете най-добрите линии и коефициенти.

Ето и пример: Ние от 5Bet.eu на мача Барселона – Леванте предлагаме линия на залог за Барселона да победи на линия на залога -2 (АХ) – азиатски хендикап, при която линия е доста ниска и това да е причината да не се предлага от всички букмейкъри, понеже играят супер голям фаворит и аутсайдер. Ако имате регистрация само в букмейкъра Sportingbet, а ние сме предложили, че тази линия на залога се намира в букмейкъра Pinnacle, има вероятност да пропуснете този залог. Трябва да сте подготвени да имате регистрация във водещите букмейкърски сайтове.

Като цяло успешната стратегия за спортни залози е основана на здравия разум. Определете „Банката“ си и приемливи размери на залозите ви. Контролирайте емоциите си и избягвайте да залагате под влиянието на стресови фактори. Проучвайте за най-добрите коефициенти на пазара. Останалото зависи от отборите на който залагате и късмета ви.

Sending
User Review
4 (8 votes)