Анализ за Стоук – Шрозбъри

Стоук, който само от седмица е с нов треньор, поглежда към първата си победа под негово ръководство. Въпреки, че вече Нейтън Джоунс направи официалния си дебют начело на тима и запчона със загуба във визитата на Брентфорд с 3:1, домакинството на Шрозбъри ще е коренно различно за него.

Стоук

Най-накрая отборът ще се отърси от тази толкова тежка програма, която имаше през последния месец, включваща 4 визити в рамките на последните 5 двубоя, като това до голяма степен обяснява много лесно и натрупалите се разочарования. При цялото това съзвездие в редиците за ниво Чемпиъншип, с което Стоук разполага, огромна изненада е, че тимът не е в челото на класирането на дивизията. Дотук той спечели 35 точки и е 15-и, което е огромна изненада.

Домакинството на Шрозбъри е едно от онези толкова важни не заради това, че ще донесат известни дивиденти, а просто защото могат да преобразят отбора и да го пратят в една нова орбита на изявите в близките няколко кръга. От всичко дотук най-добрата новина за новия треньор Нейтън Джоунс е тази, че той разполага с пълната палитра от футболисти. Няма нито един контузен или наказан в редиците му за домакинството на Шрозбъри, така че всички предпоставки за записването на победа са налице. Който и да стартира за домакините, ще им осигури необходимата класа, за да направят голямата крачка към следващата фаза на турнира.

Положението в тяхното нападение е най-забележително като там се виждат футболисти от калибъра на Боян Къркич, Маме Бирам Диуф, Сайдо Бераино, Ибрахим Афелай и Том Инс. Халфовата им линия също не е лоша, докато големите слабости продължават да са в отбрана.

Шрозбъри

Шрозбъри ще използва някои от тях и ще съумее да нанесе удар, който обаче може и да се окаже недостатъчен за нещо повече от почетна загуба. Този отбор от Лига 1 продължава с безкрайно зрелищните си изяви най-вече далеч от своя стадион. Серията от последователни визити, завършили с вкарването на голове от страна и на двата тима, вече възлиза на 8 като започна още от началото на ноември при победата с 1:2 над АФК Уимбълдън.

За сетен път Шрозбъри ще заложи толкова много на изнасянето си в противниковата половина и в никакъв случай няма да се съобрази, че насреща има тим от по-висока дивизия. Стоук ще разгърне това толкова силно свое нападение и ще е с водеща роля за падането на много голове в този двубой.

 

прогноза: над 2.5 гола @ 2.10