Спартак Търнава – Легия Варшава

Спартак Търнава - Легия Варшава

Обоснована прогноза за Спартак Търнава – Легия Варшава

Спартак Търнава

Спартак Търнава изкопчи скъпоценен успех и то не с гол, а с цели два разлика от „Волска Полскиего“. Това положение обръща с краката нагоре предвижданията, че поляците ще стигнат до рутинно преодоляване на този съперник. За справка коефициентите за класиране на Легия от под 2.00 (каквито бяха преди началото на първия двубой) вече са 4.50-5.00.

Сякаш всичко на света, от което се нуждаят гостите в този миг, е просто едно вкарване на ранен гол, който да внесе смут в противниковите редици и да изиграе своята двойна роля. И въпреки, че хърватският им наставник – Деан Клафурич не е попадал в подобна позиция, неговите футболисти ще изнесат тежестта на своите плещи. При всички положения най-силната линия за тях е защитната, в която се забелязва присъствието на редица качествени изпълнители, каквито са: Паждан, Зиро, Хлушек и Вилецка.

Инкасираните две попадения поставиха под голяма въпросителна нивото точно на тази линия и най-вече разбирателството в нея, но несполуките й се дължат не толкова на липса на качества, колкото на липсата на игрова практика. Сезонът в полския елит тепърва започна и още в първия кръг (изигран непосредствено след домакинството на Спартак Търнава) завърши с победа за Легия с 1:2 срещу Корона Киелце.

Мачински се нагърби и беше истински двигател в средата на терена. Изненадващото беше това, че като титуляр на върха на нападението (във втори пореден случай) започна последното попълнение през този трансферен прозорец – бразилският стрелец Карлитос, който обаче не намери път към гола. Силите на капитана Мирослав Радович бяха съхранени (в срещата с Корона Киелце) за реванша със Спартак, като при липсата му лентата отиде на ръката на вратаря Маларж.

Точно при това статукво Легия изпитва нужда от вкарване на голове, като неминуемо ще прибегне до повече рискове, дори да оголи повече пространства в своята половина. 7 от последните 15 срещи на тима завършиха с реализирането на минимум два гола от негова страна, което определено е обнадеждаващ показател точно сега (когато в най-добрия случай, за да се класира, Легия трябва да вкара на два пъти).

Пропускливостта в отбрана обаче отново ще се превърне в спънка и на отделни епизоди от срещата синхронът между четиримата ще е потресаващ. Всички надежди на поляците са насочени към благополучието в предни позиции, където положението е в пъти по-добро. Нагласите са, че Карлитос отново ще започне като титуляр и сякаш е крайно време той да открие головата си сметка.

Легия Варшава

Въпросителната е свързана с това дали Клафурич няма да постави редом до него друг нападател в лицето на Хосе Канте (който е най-интересната фигура в състава). Последният наниза гол във вратата на Корона като влезе от пейката и направи необходимото, за да донесе трите точки на своя тим. Не трябва да се забравя, че в редиците на тима е и един от най-бляскавите полски таланти – Ярослав Нийезгода (който обаче е с тежка травма и няма да е на разположение). На няколко пъти през последните години Легия влизаше в страшни драми на европейско ниво, които завършваха с изобилие от голове.

В първата среща със Спартак Търнава паднаха само два и въпреки, че основните предвиждания са за повтаряне на развръзката и в реванша по отношение на голове, прогнозата в случая е много по-различна. Неистовото желание на поляците да преобърнат статуквото още от първите минути ще е видимо и ще предразположи към старт на дъжд от голове.

Неприятен удар по техните амбиции е това, че извън списъка с футболисти за тази толкова важна визита остават: Нийезгода, Реми, Турчиниешки и Кучарчук. Това няма да попречи на гостите да влязат в едно зрелищно надиграване със словашкия си опонент, което да завърши по най-добрия за неутралните любители начин – с много голове.

първенство: Шампионска лига – квалификации – 2018/2019
двубой:Апоел Беер Шева – Динамо Загреб
прогноза: Над 2.25 гола със залог за гол линия
коефициент: @2.25 в betfair

Статус:Загубен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.202.202.25