Обоснована прогноза Словения – България

Словения-България

Обоснована прогноза за Словения-България

Новият турнир на УЕФА – Лига на нациите започва за Словения и България с директно съперничество в група, в която са още и отборите на Норвегия и Кипър. Точно това е същността на новата надпревара – повече отбори от сравнително сходен калибър да попаднат в еднакви условия и най-добрият от тях да получи по-лесен път към финалите на задаващото се европейско първенство.

Това е една грандиозна възможност за национални отбори от средно ниво да си проправят път до участие редом до най-силните в заключителната надпревара през 2020-а. Домакинството е на страната на словенците, които впоследствие ще се явят и в нашата столица за ответен сблъсък, тъй като такъв е регламентът.

Много важно е по какъв начин отборите ще започнат и всичко това с уговорката, че само първият от групата се класира за следващата фаза. Последното на свой ред значи, че всяка една грешна стъпка ще се наказва грубо, макар всъщност този турнир просто да се появи на мястото на обичайните приятелски срещи на международно ниво, които се състояха през тази част от годината. По своята същност отборът на Словения нито сега е, нито някога е бил някакво футболно страшилище.

Словения

Той има няколко силни футболисти, подвизаващи се на прилично ниво като: Матавж, Куртич, Кърхин, Безяк, Йокич, Мевлия. Безяк е добре известен и у нас след като само преди няколко сезона беше част от отбора на Лудогорец и наниза един феноменален гол във вратата на ПСВ Айндховен. Със сигурност словенците и изброените в предишното изречение разполагат с достатъчно качества, за да се надяват на силно представяне в Лигата на нациите, но като цяло отборните им изяви от години насам са посредствени. Последният квалификационен цикъл – за Световното в Русия протече по потресаващ начин за тях като се поздравиха само с няколко победи и то срещу най-слабите в групата – Малта и Литва, а към тях добавиха и една победа над Словакия, която беше крайно недостатъчна, за да им донесе класирането.

Общо взето словенците печелят веднъж на всеки 5 срещи, което не е никак добър атестат за техните изяви. Всичко това само загатва колко добра възможност да отдава пред родните национали да стартират с победа и да погледнат към участие на първи голям футболен форум от страшно много време насам.

Петър Хубчев обяви своите избраници като няколко контузии в последния момент наложиха промени в групата. Иван Бандаловски беше последният, който получи повиквателна, като той се оказа заместник на Антон Недялков.

България

Трикольорите“ може и да не са някой от най-зрелищните отбори за наблюдаване и въпреки това много рядко допускат разгромни загуби. Последните такива (с три или повече гола разлика пасив) бяха допуснати в края на 2016-а последователно от Франция и Швеция, а в последвалите 10 сблъсъка нито веднъж тимът на Петър Хубчев не допусна загуба с два или повече гола разлика.

Преобладаваха ниско резултатни срещи – с под 2.5 гола, което не е ни най-малка изненада. Липсата на изявен голмайстор в редиците на „лъвовете“ е от години насам или по-точно казан от оттеглянето на Димитър Бербатов от тима. Бяха изпробвани най-различни варианти за този пост, но нито един от тях не даде желания резултат и всичко това доведе дотам, че тимът да се надява на това футболисти от най-различни позиции да реализират попадения.

По отношение на задаващия се спор е много интересно да се отбележи, че за последно „трикольорите“ се изправиха срещу Словения преди повече от десетилетие като ги победиха на два пъти – първо с 3:0, а след това и с 0:2, като главното действащо лице в първата среща беше Мартин Петров, а във втората Димитър Бербатов. Онази вече толкова далечна кампания сякаш беше най-сериозното доближаване на родните национали до завършване на желаната от тях позиция.

В края на краищата само една единствена точка ги лиши от това да останат втори в групата си, в която бяха още Румъния, Холандия, Беларус, Словения, Албания и Люксембург и да се класират за участие на финалите на европейско първенство. Днешният национален отбор, под ръководството на Петър Хубчев, няма някакъв зашеметяващ футболист, който сам да носи победа след победа, както и самият треньор заяви, а ще разчита предимно на отборните действия.

Прогнозата

Липсата и на типичен голмайстор ще доведе отново дотам, че реализирането на голове в противниковата врата да е една много трудна задача. Стабилзиирането на отбраната е единственият начин за постигането на някакви по-съществени постижения и Хубчев много добре знае това. Още срещу Словения ще се види добрата организираност в собствената половина и така ще се стигне до получаването на едно неособено зрелищно съревнование, в което головете да са страшно малко.

първенство: УЕФА – Лига на нациите
двубой: Словения – България
прогноза: под 2.5 гола
коефициент: @1,50 в ефбет
Статус: Загубен

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.501.501.50