Прогноза за Славия Прага – Челси

Арсенал - Наполи

Обоснована прогноза за Арсенал – Наполи

Минаващ за един от най-непредсказуемите и в същото време все толкова неудобни за прогнозиране сблъсъци на днешния ден ще е не друг, а точно този между Славия и Челси, които ще си съперничат в чешката столица. Някак си този отбор, който не разполага с каквото и да било изобилие нито от финансови средства, нито от класни футболисти, направи едно своеобразно чудо, достигайки до тази фаза на надпреварата.

Славия Прага

Той се замеси в едно от най-големите зрелища в тазгодишното издание на турнира след като по някакъв начин се върна в играта и то не срещу кой да е, а срещу Севиля, за да стигне до 2:2 в реванша. Продълженията се развиха с размяна на по един гол през първите 15 минути, а при този резултат испанците щяха да се озоват в следващата фаза на надпреварата.

Впуснали се в един финален щурм, чехите някак си намериха път към вратата на съперника за 4-ти път и то в 119-та минута чрез полузащитника Ибрахим Траоре, който започва да се превръща в сериозен коз точно в този турнир след като малко по-рано намери път към вратата и на Генк.

Прекрасната серия на Славия Прага продължава като наброява вече 9 поредни случая. За последно тимът преклони глава пред един от най-големите си съперници на местно ниво – Виктория Пилзен като отстъпи с минималното 1:0. Това няма да има ни най-малко значение в края на сезона, тъй като същият този тим на Славия Прага, който тогава загуби, е с цели 7 точки пред същия си съперник и след края на последния кръг ще вдигне титлата с най-голямо удоволствие.

От тук в оставащите няколко седмици до края на кампанията чехите ще насочат всички ресурси към „Лига Европа“. За тяхно съжаление изтеглиха една от няколкото къси клечки, а имаше как жребият да бъде много по-благосклонен към тях. Освен това срещу Челси няма да могат да разчитат и на триото: Сучек, Хромада и Текъл, така че ще имат особени неприятности.

Челси

Сините“ продължават някак си като на шега да отстраняват съперник след съперник в „Лига Европа“. И всичко това без голямата им звезда – Еден Азар да играе в много от случаите. Титулярното място за него в тази надпревара въобще не е налице, но причините са много по-различни.

Сари много добре осъзнава фактът, че Азар е най-важният му футболист и просто така е разчел сезона, че има намерение да го запази свеж за най-важните битки. Многократно той го пуска и в съперничествата от „Лига Европа“, но едва през втората част, за да не излиза от форма.

За тази визита италианецът ще е без контузените Алонсо, Ван Хинкел и Ампаду. Единствено отсъствието на първия е съществено, но в последно време неговият временен заместник – Емерсон Палмиери играе на прилично ниво. Навлизащ във все по-добро състояние с доближаването до края на сезона и най-накрая стъпил на 3-то място в подреждането, тимът на Сари ще продължи възхода си и ще направи една огромна крачка към проедоляването на Славия Прага още на „Синобо“.

първенство:Лига Европа
двубой:Славия Прага – Челси
прогноза:Челси
коефициенти: коефициент 1.75 в PalmsBet
Статус:?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.751.751.75

прогноза: 2 @ 1.75