Севиля – Барселона – обоснована прогноза

Севиля - Барселона

Севиля- Барселона – обоснована прогноза

Цялото внимание във футболна Испания е приковано от спора Севиля – Барселона. Всичко това се случва с пълно право след като през последните години тези два тима сътворяваха какви ли не зрелища в директните си съперничества. Обръщайки главата си назад може да отчетем резултати от сорта на 4:4, 5:4, 4:1 и други подобни, в общи линии в преобладаващата част от сблъсъците диригентската палка попада в ръцете на офанзивните футболисти.

Изненадващото е, че от онзи луд мач за Суперкупата на Европа през миналата година, завършил при 4:4 в редовното време, започна едно осезаемо падение на резултатността, като 2 от последвалите 5 директни спора между двата испански гранда приключиха с „под 2.5 гола“. И при това статукво съотношението на „под 2.5“ към „над 2.5“ продължава да е под 50%.

Ако все пак по някакъв начин идният спор завърши с малък брой голове, то тогава ще настъпи изравняване в тази краткосрочна статистика. Още по-голямата изненада е свързана с факта, че във всеки от последните 3 сблъсъка на Севиля с Барселона налице беше „гол/няма гол“. На фона на знаменитите нападения и на двата тима това е тотална сензация. Поглеждайки към настоящето мигновено казваме, че Барса едва ли ще си тръгне без инкасиран гол от тази тежка визита. Това е продиктувано от страшно много субективни фактори, които напътстват в тази посока.

Най-важният от тях е невъзможността на Енрике да използва почти 100% от стартовата си отбранителна линия. Всички неприятности от това се видяха срещу Манчестър Сити през седмицата като тогава Барселона излезе с напълно експериментална отбранителна линия, съставена от Диане, Юмтити, Масчерано и Роберто. Единственият титуляр от тях е Хавиер Масчерано, който през последните години се преквалифицира като централен защитник и се справя добре. Той сформира добро разбирателство с Пике, което беше нарушено именно от контузията на последния. Компания на Пике в лазарета на тима правят: Жереми Матьо, Жорди Алба, Андрес Иниеста и Арда Туран. Последният е единственият сред споменатите с някакви, макар и не толкова големи, шансове за участие в сблъсъка със Севиля.

Андалусците оптимизираха играта си на „Рамон Санчес Писхуан“ с цели 7 поредни домакински триумфа като в повечето от тях (4 на брой) изобщо не инкасираха гол. Неприятностите за тях са обвързани с това, че през последните няколко години играят все по-разколебано срещу каталунския колос, губейки 3 от сблъсъците си с него. На фона на изострената битка във върха на Примера, още в този кръг Барса може да се възползва в един от най-ключовите кръгове и заедно с Реал да спре част от устрема на Атлетико и Севиля от втора линия.

Стигне ли до трите точки, Барса ще се откъсне на 4 едновременно последно споменатите два тима, а също така в най-лошия случай (при победа на Реал) ще запази изоставането си спрямо „балета“ на 2 точки. Трите точки за Севиля са в състояние да пратят кампанията в много драматично русло, така че безспорно андалусците ще понечат да ги вземат. Чака ни нова футболна драма между два брилянтни тима, които най-накрая ще се завърнат към голеадите помежду си и ще покрият голова линия от 2.5

 

Прогноза: Над 3 гола
Коефициент 1.60 в efbet
Статус: Отменен/Върнат залог
Резултат:1-2