Прогноза за Септември – Дунав Русе

Септември-Ботев-Пловдив - прогноза

Обоснована прогноза за Септември-Ботев Пловдив от Първа Лига

Така важният реванш в плейофа между Септември и Дунав Русе ще се проведе на националния стадион. Футболистите на Мариян Христов продължиха прекрасната си серия след като триумфираха още насред Русе и така записаха 4-та си поредна победа.

Определено те са един от отборите в родния футбол, намиращи се в най-добро състояние и напълно закономерно изглежда този им възход в краткосрочен план да им донесе оцеляването в елита.

Още повече, че те вече имат изградено преимущество спрямо този си съперник и за да се стигне до някаква изненадваща развръзка, следва при всички положения да загубят. Още откакто попадна в елита на страната, Дунав Русе разчита страшно много на български футболисти. В огромен период от време този отбор беше изпъстрен не с 5 или 6, а със цели 11 местни състезатели в титулярния си състав.

Не след дълго това се промени, но и понастоящем броят на легионерите е силно лимитиран – като възлиза на едва четирима (в разширения състав), трима от които са с по-голямо значение.

Дунав Русе

Дунав Русе направи огромен трансферен удар с привличането на румънеца Фирцулеску от Берое, а другите двама чужденци сред 11-те титуляри са Инкоом и Исаевски. Някак си треньорът Любомир Киров сглоби един приличен състав като най-интересното в случая е, че още след като неговите възпитаници завършиха при нулево равенство в първия си двубой с Витоша Бистрица от баражите, спомена пред медиите, че е сигурен, че отборът му ще оцелее.

Подобна перспектива беше много близо, но понастоящем е поставена на кантар след загубата от Септември с 1:0 в първия двубой. Определено това не е резултат, който следва да предизвести крайния победител от съперничеството, още повече, че Септември няма как да се възползва от преимуществото на домакинския фактор след като играе своите срещи у дома на националния стадион.

При всички положения разликата между тези тимове не е никак съществена, така че „драконите“ все още има как да се върнат в играта. За тяхно съжаление допуснатият гол на собствен стадион е в състояние да изиграе огромна роля. Много трудно в един такъв сблъсък между съперници с толкова сходен стил на игра има начин, по който да се стигне до развръзка с много голове.

първенство:България – Първа Лига
двубой:Септември – Дунав Русе
прогноза:Левски
коефициент: @1.66
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.661.661.66