Спортните залози изискват знания и умения, придобити трудно чрез опита и практиката. Пазара за спортни залози е необятен, включващ отбори от цял свят, от професионалната и аматьорска групи. Това е объркващо за повечето хора правещи залози. Необятността на пазара комбинирана с множеството варианти за направата на залог към различни спортове води до грешки. Нищо чудно, че начинаещите в спортните залагания грешат в началото. Поради тази причина, ето и десетте най-добри съвета за начинаещи любители на залозите. За да бъдете по-добре подготвени, при залаганията си на спортни събития, прилагайте тези десет съвета.

Залагайте на спортове, които познавате

1Не всички хора който залагат са спортни фенове. Някой любители на спортни залози са преди всичко комарджии на първо място, а фенове на второ. Но обикновено хора залагащи за първи път се информират предварително за играта. Всеки от нас има свой собствен запас от информация за спортните събития, в зависимост от това какви са предпочитанията му относно спортовете, който предпочита да гледа. Ето и първият съвет за начинаещи в залагането – залагайте на спортове, който познавате и имате информация за тях. Ако следите определен футболен отбор от висшата лига от години, започнете залозите си именно с този отбор. Но ако знанията ви достигат само до аматьорските отбори и вътрешните първенства, то започнете с тях. В бъдеще може да научите повече за другите футболни отбори, но за начало се придържайте към тези, който познавате и разбирате.

Помислете за времето, когато ще извършвате залозите си

2С течение на времето коефициентите на залозите се променят и колебаят. Новини като травми на играчи, пробивни изпълнения на отбори, и дори действията на другите залагащи оказват влияние на коефициентите предлагани от букмейкърите. Да решите кога ще залагате може да се окаже толкова важно, колкото и това как ще залагате. За повечето спортове базовите залози са текущи. Коефициентите за големите фаворити са много ниски, а и е много вероятно с наближаването на мача, те да стават още по-ниски заради многото залози за фаворита.

Направете си регистрация с повече от един Букмейкър

3Букмейкърите за онлайн залагания се фокусират върху различни залози. Само някои букмейкъри предлагат така широко използвания и удобен “Азиатски Хендикап“, други пък не предлагат голямо разнообразие от залози за българското първенство. Отваряйки си сметки с няколко различни букмейкъри вие имате свобода и разнообразие в избора си. Броя на срещите е по-разширен, както възможностите за залог са доста повече и избора от коефициенти също. Имате свободата да разпределяте средствата си за залози от банката между различните си регистрации. Така ако имате нужда средствата ви за залози да бъдат преразпределени от един букмейкър на друг , можете да го направите.

Игнорирайте сърцето си

4В началото на ревюто споменахме, че новобранците в залаганията трябва да се придържат в залозите си към отбори, който познават. Но има разлика в това да залагаш на отбори, който са ти познати от това да правиш залагания слушайки сърцето си. Просто, защото цял живот си бил фен и си симпатизирал на определен футболен отбор не означава, че направата на залог за този отбор е най-добрият ход. Да бъдеш фен е различно от това да бъдеш спортен комарджия. Двете неща определено не трябва да се смесват. Залози базирани само на привързаността ви към определен отбор трябва да бъдат избягвани.

По-слабите периоди на представяне- осъзнайте влиянието им

5Всеки футболен отбор има по-слаби периоди в играта си, независимо от лигата. Тези периоди засягат различните отбори по-различен начин. Доброто разбиране на по-слабите представяния на отбора на който залагате и причините за това, ще ви помогнат да структурирате залозите си по-добре. Преди да заложите, винаги се информирайте какъв период от време е минал от последния мач на отбора, евентуалното напрежение върху отбора, очаква ли се смяна на треньора. При смяна на треньора например, настроението и психическата нагласа към тренировки и предстоящия мач са променени.

Използвайте информацията на 5Bet.eu

6Инвестицията направена в няколко часа четене на информационните ни статии за обучение в спортните залагания ще ви се отплати добре. За да увеличите шансовете си за печалба, трябва да бъдете добре информирани относно стратегиите и концепциите за спортни залагания. Избягвайте сайтове и информационни статии от недоказани автори и от хора без опит и с бегли познания в областта.

Установете и следвайте бюджета си (Банката)

7Важно е да определите колко пари може да си позволите да заложите и респективно да загубите в дадена област на залагания. Съществуват различни стратегии за управление на банката в помощ на залагащите и управлението на средствата им за залози. Някой от тях съветват да не залагате повече от 5% от цялостния си бюджет за залагания на една игра. Други определят тази цифра на 10%. Ние от 5Bet.eu се съгласяваме и с двете твърдения, като нашата практика е да залагаме 10% от нашата “Банка“, но Вие ако прецените може да залагате на най-високия си залог само 5%. Ако не спазвате правилата за управление на “Банката“ рискувате да залагате твърде много на определена игра и респективно бързо да я изгубите. Прочетете още за управления на Вашата “Банка

Използвайте клиентското обслужване

8Всеки легитимен букмейкър онлайн има екип от обучени хора, занимаващи се с обслужването на клиенти. Послушайте съвета ни и използвайте клиентското обслужване, за да получите отговори на базови въпроси, които имате. Не се страхувайте да питате, дори въпроса ви да ви звучи глупаво. За начинаещи в света на спортните залагания, намирането на онлайн букмейкър поддържащ добро клиентско обслужване е от голямо значение. За да е добро, то трябва да е лесно за използване и бързо да реагира на въпросите ви. Проверявайте за опции за общуване на живо и телефони поддържащи 24 часово обслужване. Вижте всички букмейкъри от тук, като преценете дали е задължително да има обслужване на клиенти на български език.

Започнете с опростени залози

9Всъщност за начинаещите в света на спортните залози, направата на залог може да е доста сложно и объркващо в началото. Като новак в света на залозите на спортни събития, трябва да се придържате към базовите практики. Например залози на “Азиатски Хендикап“ за някои от новаците в залагането със сигурност ще е доста объркващо, както и за “Гол Линия‘ и някои специални залози. Ние сме се постарали да Ви обясним значението на всеки един залог. Вижте всички значения на залозите!

Спазвайте 10-те закона предоставени от 5Bet.eu

1nula

Ако четете последния десети съвет на тази статия, се надяваме да сте прочели всички останали девет :). Но те достатъчно ли са, за да сте успешни?! – Не! За да сте успешни в залагането, то трябва да спазвате стриктно също и “Десетте Закона : Стратегия За Успешни Залози!“

 

Заключение

Дайте си време да разберете как букмейкърите формират коефициентите си. Разбирането на системите за залози, как да ги използвате и начина на достигане до печалба при залагането не става лесно. Времето ще е ваш сътрудник. Десетте базови съвета относно залагането изброени до момента биха помогнали и на най-малко опитния залагащ. Така, че смело започнете да разучавате “Значението на залозите“, запознайте се информационните статии от нашия “Обучителен център“ и разбира се с “Стратегиите“ за залагане.

Sending
User Review
5 (2 votes)