Саутхямптън – Манчестър Сити

Саутхямптън - Манчестър Сити - анализ

футболен анализ преди двубоя Саутхямптън – Манчестър Сити

Саутхямптън е изправен пред кръстопът, а възможните пътища за поемане са два – по-желаният от тима е към утвърждаването в горната половина на таблицата, но в същото време той е и много по-трудно изпълним.

Другият е добре познатият – в низходяща посока, свързван със завършване извън Топ 10, което до известна степен ще е изненадващо. И в двата случая обаче едно е неизбежно – срещата на тима с Манчестър Сити, която е много вероятно да насочи тима по втория път.

През този толкова емоционален дебютен сезон за Гуардиола в английския футбол той срещна и най-малките детайли от характерното за играта на „Острова“, като в по-голямата част от случаите всичко това идваше с мрачен оттенък.

Въпреки това Пеп прие тези пречки с позитивизъм, като отчете това, че вече има известен брой сблъсъци зад гърба си и ще е способен да се поучи от тях, за да извлече най-доброто от отбора си през следващия сезон. Всъщност проектът на Манчестър Сити е много, много грандиозен и включва и страшно сериозни инвестиции, а едно завършване извън голямата четворка още в първия сезон на новия треньор ще е истински кошмар.

Подобна развръзка ще означава, че през сезон 2017/18 Манчестър Сити няма да вземе участие в „Шампионска лига“, а именно поради големите стремежи на собственика на тима да види своите като носители на отбелязания турнир беше назначен испанецът. Интересна беше пресконференцията преди сблъсъка на която за пореден път беше засегнат вратарския пост. Гуардиола даде любопитен отговор, споделяйки, че в оставащите кръгове ще решава мач за мач кой ще е титулярът под рамката на вратата.

Саутхямптън навлиза в много натоврен цикъл от сблъсъци (понеже имаше и един отложен) и в следващия месец ще се поизмори. Голямата спънка за домакините в спора с Манчестър Сити ще е неумението да неутрализират силните индивидуалности на съперника. Всеки измежду Давид Силва, Кевин Де Бройне, Лирой Сане и Серхио Агуеро ще представлява голяма заплаха за Фрейзър Форстър. Иначе постоянната отбранителна линия на „светците“ ще бъде направена на пух и прах от споменатия в предишното изречение квартет.

Прогноза:Манчестър Сити
Коефициент:1.80 в betfair
Статус:Печели