Сан Марино – Люксембург

Сан Марино – Люксембург

Обоснована прогноза за Сан Марино – Люксембург

Каквито и размествания на футболната карта в Европа да се извършат, едно си остава сигурно – Сан Марино е най-слабият национален отбор (на този етап). Въпреки, че само преди няколко години имаше сериозна дилема около това кой е тимът в дъното на въпросната класация, понастоящем те са незначителни.

Сан Марино

Всъщност в предстоящия двубой застават два от въпросните отбори и това, че коефициентът за победа на тима гост е 1.14 е показателно колко трагично е положението на неговия съперник. Въпреки футболните падения, Сан Марино е една от най-любопитните нации в целия свят – с население от малко над 33 000 души и дори с национален отбор по футбол. Това само по себе си заслужава уважение, пък резултатите в този случай остават на заден план.

Все пак става на въпрос за футбол – една от най-великите игри, съществували в целия свят, а в него резултатите за почти всички отбори са от значение, така че ще им обърнем малко внимание, макар вече да вметнахме, че те въобще не са най-важното в случая на Сан Марино.

Вече в малко над 20 последователни сблъсъка този национален отбор претърпя само поражения като последният случай, в който не загуби е от края на 2014-а – една среща с Естония през ноември, завършила при нулево равенство (и то дори не беше с приятелски характер, а беше част от квалификациите за ЕВРО 2016. Това беше и единственият случай в рамките на последните 46 двубоя на Сан Марино, в който отборът не инкасира загуба.

много голяма част от двубоите тимът дори не успява да се разпише в противниковата врата, като за последно го стори във вратата на Азербайджан в една среща, завършила със загуба с 5:1 в края на миналата година.

Срещи като предстоящата – тази с Люксембург са една много добра възможност за домакините да се опитат да играят футбол в рамките на възможностите си и ако не друго, то поне да вкарат някой и друг гол.

Люксембург

Люксембург, по подобие на Гибралтар (друг отчайващ национален отбор, който дори не участва в тази среща), си остава едно от най-красивите места на света, а наличието на национален отбор по футбол, който продължава да прогресира в рамките на възможностите си, е нещо странично, което също носи радост на представителите на тази нация. С население от малко повече от половин милион души Люксембург превъзхожда по този показател дори Исландия (която участва на последното Световно и на последното Европейско), така че има някакви поводи за оптимизъм.

Израстването на този национален отбор е зашеметяващо като само допреди 3-4 години той беше в същата роля като Сан Марино. В последно време обаче е истинско предизвикателство да бъде победен дори от някои отбори от среден калибър. Тимът не допусна загуба дори от Сенегал съвсем малко преди африканският тим да потегли за участие на финалите на Мондиала, а след това записа победи срещу Грузия и Молдова.

Последната среща беше с официален характер и донесе страшно много позитиви на футболистите на Люк Холц. Четирима различни голмайстори, редица положения пред противниковата врата и най-вече записването на победи – всичко това изстреля Люксембург от битка за това да избегне завършването на предпоследната позиция до възможност дори за спечелване на групата. Има няколко футболисти, които правят истински чудеса за този отбор.

В основата е Оливие Тил (който се състезава за направилия хубави неща в Лига Европа местен тим на Нийдеркорн), а другият е Винсент Тил. За последния се очертава да се чува все по-често през следващите години. Той е един от най-големите таланти в съвременния футбол и макар да не взе участие в последния двубой, ще се превърне в най-важната фигура на тима в най-скоро време.

Люксембург е в много позитивен миг от развитието си и ще продължи да играе атакуващо, а срещу Сан Марино това ще е с водещо значение за получаването на среща с много голове.

 

първенство:Лига на нациите
двубой: Сан Марино – Люксембург
прогноза: Над 2.5 гола
коефициент: @1,85 в ефбет;
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.851.851.85