Русия – Хърватия – обоснована прогноза

Русия - Хърватия

Прогноза за Русия – Хърватия

Вече месец погледите са отправени в посока Русия, като всички те са съсредоточени върху Световното само по себе си, а местният национален тим някак си така и не попада в центъра на вниманието.

Русия като домакин

С изявите си в предходните вече 4 сблъсъка руснаците демонстрираха, че ако не тим, изпълнен със супер звезди, те са един никак нелош такъв, който поставя екипа пред отделните индивидуалности и прогресира и то с какви темпове. Започвайки от техния старши-треньор (Станислав Черчесов) и приключвайки с тоталната липса на утвърден голмайстор (макар в хода на първенството те да намериха своя такъв в лицето на Дзюба), тимът има известни слабости.

Споменавайки за тях веднага се отправяме към средната и предната им линия – халфовата загуби своя мозък още в първия мач след като Алан Дзагоев се контузи. Той е един от малцината, които са способни да демонстрират нещо нестандартно и да изненадат противниковата отбрана, а контузията му дойде като много звучен шамар по амбициите на тима.

Това стечение на обстоятелствата наложи много по-сериозни отговорности на Головин, който щеше да се справя много по-добре на терена ако имаше и помощта на вече споменатия Дзагоев. Много малко бяха тимовете, които съзряха ключовата роля на Головин и насочиха вниманието си към обезвреждането му и от там произтекоха техните главоболия.

Къде само и единствено с надиграване на съперника с обичайните за футбола прийоми, сред които зрелищните атаки и най-вече вкарването на гол след гол (които бяха в сила срещу Саудитска арабия и Египет), къде чрез известна помощ от късмета (както беше срещу Испания), руснаците стигнаха до 1/4-финалите.

Каквото и да се случи от тук насетне, те вече направиха много. Самият Черчесов допълни, че е повече от доволен от изявите на своите футболисти и те са напълно необременени преди задаващия се сблъсък. Позицията им е много добра и предразполага към ново надскачане на обичайните им възможности. Прилагайки и желязната си отбрана, трудностите за хърватите ще завалят.

Прогнозата

Само в един от четирите си двубоя на този Мондиал момчетата на Златко Далич имаха насреща съперник, който е изграден като типично отбраняващ се (какъвто е Дания) и едва не се спънаха. Там до много голяма степен и късметът им удари едно рамо след като преминаха през рулетката на дузпите.

Подобно противопоставяне ще бъде отново в сила за балканския тим, който и тук няма да е толкова убедителен, колкото беше в груповата фаза. Всяка от трите срещи там беше срещу съперници, които или не желаеха да прибягват към умела игра в отбрана, или просто не разполагаха с необходимите изпълнители, за да приложат нещо подобно. Русия няма кой знае какво в офанзивен план и в редица случаи ще прибягва до изсипани топки в посока Артьом Дзюба.

Последният е много силен във въздуха и умее да играе с глава по отличен начин, така че това ще бъде взето под внимание от Далич и компания.

Статичните положения също ще изиграят съществена роля за развръзката на сблъсъка. Като цяло хърватите ще са тези, които ще имат притежанието върху топката в по-голяма част от игровото време, но не се изключва вариантът въпреки това да подходят плахо и да не решат срещата в редовните 90 минути.

двубой:Русия – Хърватия
прогноза: под 2.5 гола
коефициент:1.53 efbet – Печели