Прогноза за Рома – Сасуоло

Рома - Сасуоло

Обоснована прогноза за Рома – Сасуоло

Рома продължава да е един от най-силните отбори в цяла Италия, макар понастоящем да е 10-и в класирането. В последно време римляните не се радват на най-добрия си футбол и въпреки това все още имат толкова много класа в редиците си. Нападението им е забележително като в него присъстват футболисти от калибъра на Един Джеко и Ченгиз Юндер.

Рома

Изненадващо беше това, че босненецът остана на пейката в миналия кръг – в голямото дерби с Ювентус, което не се разви по най-добрия начин за отбора му и в крайна сметка той отстъпи с 1:0. Изненадващо е и това, че отбор като Рома, който през последните години успяваше да надгражда, понастоящем има записани почти равен брой от всички възможни резултати като единствено пораженията му са 5, докато победите и равенствата – по 6. Немалко съперници си тръгнаха с нелоши резултати от Рим, а една огромна част от дошлите на „Олимпико“ неизменно се разписваха. Всеки от последните 5 госта успя да го стори като в това число влизат: Лацио, Спал, Сампдория, Интер и Дженоа.

Последните два от тях пък намериха вратата на Олсен точно по два пъти. Вижда се сериозен спад в изявите на тима като основното е това, че отбранителната му линия е страшно пропусклива. Това ще се види и срещу Сасуоло, който в никакъв случай няма да отиде на „Олимпико“, за да се защитава.

Този съперник има едва ли не огледални показатели с тези на Рома във всяко едно отношение като единствената разлика е, че има една спечелена точка повече. Де Зерби разчита на 4-3-3 като в стартовия му състав попадат: Консили, Лирола, Марлон, Ферари, Рожерио, Бурабия, Сенси, Локатели, Ди Франческо, Берарди и Матри. Този тим има много добри изпълнители в нападението си, които и срещу Рома ще успеят да са на ниво. Голямата новина около римляните ще е завръщането на Джеко сред 11-те и присъствието му веднага ще се усети.

Въпреки че по-рано през тази година една разразяваща се серия от поредни срещи между двата тима, в които всеки от тях се разписва, беше прекратена, подобна ще бъде започната наново. Рома и Сасуоло ще сътворят най-зрелищния двубой през кръга в Серия А.

първенство:Англия – Висша Лига
двубой:Рома – Сасуоло
прогнози: гол/гол или да отбележат и двата:да
Статус:Печели
коефициент: 1.70 в 1ьбет