РБ Лайпциг – Инголщад – прогноза

РБ Лайпциг - Инголщад - прогноза

футболен анализ с прогноза за РБ Лайпциг – Инголщад

Хитът на сезона РБ Лайпциг ознаменува усилията си с подобаващо, велико постижение, каквото е класирането за „Шампионска лига“. Освен това тимът вече се вписа в историята на футбола като първия новак, осигурил си място в същия този турнир още след края на дебютната си кампания в което и да било първенство.

Наистина, направеното от РБ Лайпциг, е повече от феноменално. Кой би предвиждал, че три кръга преди края на сезона този тим ще е втори – пред Дортмунд, Леверкузен, Гладбах, Шалке и редица други тимове и ще е единственият, който има теоретични шансове да свали Байерн от върха (нещо, което в действителност е абсурдно да се случи).

Паралелно с това РБ Лайпциг продълава да е тимът, наслаждаващ се на най-добри резултати през април, отчитайки се с 4 победи и 1 равенство, а с огледален актив е единствено тимът на Вердер Бремен. Освен това новакът няма допуснат гол у дома вече в продължение на почти 300 минути, като който и да било от Леверкузен, Фрайбург и Дармщад не намери начин да преодолее Петер Гулаши.

Първите два тима бяха размазани с категоричното 4:0, което също не е за изпускане. РБ Лайпциг все още лети в облаците, а идният му опонент затъва все повече в калта. Инголщад е на прага на изпадането, като временното му „избухване“ и трите поредни победи – над Майнц, Аугсбург и Дармщад бяха последвани от поражения от Волфсбург и Вердер Бремен.

По този начин вече се изгради разстояние, изразяващо се в 4 пункта от 16-то място, което на свой ред дори не носи директно оцеляване, но поне ще позволи на своя притежател да влезе в ожесточена битка с 3-ия в крайното класиране на втория ешелон. Инголщад вече изчерпа лимита си от провали и ще бъде принуден да прибегне до по-настойчиви действия във визитата си на РБ Лайпциг.

Същият този отбор знае как да поднася изненади и ще има необходимото да направи една такава точно в 31-ия кръг, с което и да се доближи до Аугсбург. Инголщад остана без Хартман, Грос, Юнг и Брегери и въпреки това, като да не е за вярване, ще окомплектова състава си. За разлика от спора си през първия дял, развил се много скучно и приключил с минимален успех за Инголщад, тук двата тима ще съберат погледите благодарение на офанзивните си играчи.

Прогноза: гол/гол
Коефициент: 1.80 вbet365-link
Статус:Загубен