Полша – Латвия

Националният тим на Полша продължава да се развива и то с много сериозни темпове. Този му вид започва да изглежда все по-заплашителен за всеки един съперник на европейската сцена. Поляците имат едно огромно откритие в редиците си, което все още не беше такова по време на изминалото Световно и това беше една от причините да се провалят толкова шумно.

Полша

Става на въпрос за Крищоф Пьонтек, който направи няколко изумителни сезона с екипа на Дженоа и най-накрая получи това, което при всички положения заслужава – многомилионен трансфер в някой от футболните колоси. Милан се възползва от възможността да го привлече и макар да заплати внушителна трансферна сума за него, всяко едно евро от нея си заслужаваше.

В един много кратък период Пьонтек натрупа страшно много попадения на сметката си и с екипа на „росонерите“ и е на път да се превърне в следващия голям любимец на многобройните тифози на този толкова велик италиански тим. Само преди няколко дни друга много значима фигура за „червено-черните“ в лицето на Андрий Шевченко се изказа много ласкаво по адрес на поляка, заявявайки, че той разполага с всички необходими качества, за да се превърне в така важния за Милан номер 9, който да вкарва гол след гол.

Пьонтек направи фурор при включването си срещу Австрия отпреди няколко дни, разписвайки се няколко минути по-късно, за да донесе така важния успех на своите и най-нормалното нещо се случва – той ще е титуляр в домакинството на Латвия в двойка с Роберт Левандовски. С подобни нападатели Полша ще твори по терена.

Останалите, на които националният треньор Бреченек ще заложи са: Шчензни, Кедизора, Глик, Паждан, Реца, Гросицки, Криховиах, Клих, Жиелински. Много атакуващ състав за поляците, които от дълго време не са стигали до истински разгром, а един такъв в самото начало на квалификационния цикъл ще им се отрази много ползотворно.

Латвия

Латвия е в много деликатен момент след като само преди няколко седмици назначи нов треньор, а той е всеизвестен на родните запалянковци на футбола – Славиша Стоянович, доскорошният наставник на столичния Левски. За толкова кратко време той няма да е в състояние да промени каквото и да било в редиците на Латвия, а имайки насреща толкова силен съперник, най-нормалното нещо е да се стигне до един от редките разгроми в полза на Левандовски и компания.

първенство:УЕФА Евро 2020 – квалификации
двубой:Полша – Латвия
прогноза: Полша -2.5
коефициенти: коефициент 1.90 в Букмейкър efbet
Статус:?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.901.901.90