Норвегия – Хондурас (до 20г)

Световно първенство до 20 години

Световно първенство до 20 години 2019 Полша

 

Норвегия

За много кратко време Норвегия се превърна в едно от най-гръмките разочарования на Световното първенство за юноши до 20г. Обичаен производител на големи футболни таланти, тази страна изпадна и е на път да продължи да изпада във все по-сериозна криза в любимия ни спорт. Откакто преди години се вдигна огромен шум около един от нейните бледи юноши – Мартин Йодегаард, който някак си се озова в Реал Мадрид, а впоследствие беше многократно преотстъпван на най-различни отбори (понастоящем подвизаващ се в редиците на холандския Витес), все по-рядко се говори за някакви бляскави футболни новежки таланти.

Точно този нейн младежки тим сякаш оправда и демонстрира нагледно защо това е така след като в досегашните си два двубоя на финалите отстъпи както на Уругвай, така и на Нова Зеландия, а това със сигурност не са съперници от най-висок калибър. Така, въпреки че все още има някакви минимални шансове за класиране, посредством третото място, Норвегия едва ли ще ги оползотвори.

коефициент: @1.53 в Betfair

Преди двубоя с Хондурас

За да стигне до подобна благоприятна за себе си развръзка тимът трябва не само задължително да спечели своя двубой с Хондурас с огромна голова разлика, а освен това и да се надява на загуба както за САЩ, така и за Португалия, което няма как да се случи.

Има един много голям талант в нападението на „викингите“, който обаче в изминалите 180 минути така и не разгърна потенциала си. Става на въпрос за Халанд Ерлинг Браут, който се подвизава в австрийския Залцбург и само преди три седмици вкара дебютния си гол за представителния тим на „биковете“. През предходните два сезона пък той направи истински фурор с екипа на Молде.

Точно Браут е и един от малцината футболисти в този тим, подвизаващи се зад граница. Другите по-впечатляващи такива са бранителите Йостигард и Китолано, които са част от вторите отбори на Брайтън и Уулвърхямптън. Определено Норвегия превъзхожда страшно много Хондурас по отношение на индивидуална класа и това няма как да не се види на футболния терен.

Най-накрая „викингите“ ще разгърнат най-доброто от себе си и ще се насладят на една голяма победа, която все пак до последно да ги задържи в играта за класиране, макар вече пътят към преодоляване на групата да е осеян с безкрайно много препятствия и условия.

първенство:Световно първенство до 20 години
двубой:Норвегия – Хондурас (до 20г)
прогноза: Над 2.5 гола
коефициент: @1.53
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.531.531.53