Лудогорец – Мол Види – обоснована прогноза

Лудогорец - Вади - прогноза

Обоснована прогноза за квалификациите от Шампионска лига, между отборите на Лудогорец – Вади

Лудогорец не срещна ни най-малки затруднения в предходния квалификационен кръг когато победи северноирландския Крузейдърс със 7:0 и 0:2, за да подпечата най-изразителното си отстраняване на съперник в евро-турнирите. Положението около разградския тим е такова, че той е изпълнен, дори преизпълнен от позитивни настроения, а в главите на всичките им футболисти стои основната поставена цел от ръководството – достигането до групите на „Шампионска лига„.

Лудогорец

Това не е никак невъзможно, но за целта трябва и жребият малко да съдейства. Има някои съперници, най-вече от тези в предстоящите кръгове (ако, разбира се, Лудогорец отстрани Мол Види), срещу които задачата за „орлите“ ще е страшно трудна и такива, срещу които те биха се справили далеч по-лесно.

За първи път от години насам тимът назначава чуждестранен треньор. Последният беше истинско крушение (става на въпрос за португалеца Бруно Рибейро). Той претърпя тотален провал, отпадайки още от първия съперник в най-комерсиалния европейски турнир (Милсами) и на практика донесе един от малкото нулеви сезони за „орлите“ през последните години.

Дали поради тази, или поради някаква друга причина, собственикът на тима все по-рядко прибягваше до назначаването на наставници, чиито качества познава малко (и по-точно на чужденци). Един подобен риск беше поет с избора на Пауло Аутуори, който в близките месеци ще се изясни дали е оправдан или не.

Пауло Аутуори

Бразилецът идва от много далечна страна, а освен това никога не е бил начело на подобен отбор. Неговите качества и преживявания са базирани едва ли не изцяло на местно ниво и много трудно би се нагласил най-вече към родните нрави. Това е и една от причините чужденците не само в Разград, а и в голяма част от останалите тимове (най-вече треньорите), да се провалят и то шумно.

Аутуори и неговото назначаване бяха много силно преекспонирани от родните медии. Той беше изкаран едва ли не една от най-големите легенди на бразилския футбол, а няма нито една причина да бъде причисляван към тази група. Все пак същият има известни успехи в бразилското първенство, които няма как да бъдат отречени. Най-големият плюс за него по повод последното му назначаване е това, че идва в отбор, в който присъствието на негови сънародници е много силно завишено, а с това и със сигурност ще се адаптира много по-бързо.

Няма как да се направят някакви заключения за работата му през последния месец и по точно да се обсъдят изиграните от тима двубои под негово ръководство (като от това да се вади някакъв съществен извод). Това, което може да се каже е, че тимът игра добре в две от трите си срещу, но предишното изречение влиза в пълна сила. Нивото на опонента (от Северна Ирландия) няма как да е мерило за тим от калибъра на Лудогорец, който се е устремил към влизане в групите на „Шампионска лига„. Срещу Етър момчетата на Аутуори бяха направо посредствени като едва спечелиха с 1:0, а в последните минути дори трябваше да се стигне до дузпа за съперника, която незнайно защо не беше отсъдена от главния съдия Никола Попов (за игра с ръка н Якуб Швиерчок в наказателното поле след изпълнение на пряк свободен удар от „болярите“).

Мол Види или Видеотон

Мол Види (или Видеотон, както е по-известен за повечето фенове) е унгарският първенец, разполагащ с редица изявени бойци в редиците си. На преден план се отличават имената на Шаболш Хущи, Йозеф Варга, Данко Лазович и Марко Счепович. Първият е един от най-успешните футболисти на страната през последното десетилетие. Той изгради добра кариера като дълги години беше част от немската Първа Бундеслига където играеше с екипа на Хановер 96.

Варга е вътрешен халф, който игра с екип на Дебрецен преди години срещу столичния Левски отново на европейската сцена. Данко Лазович е друг страшно изявен футболист, който игра в редица силни отбори и макар на 35 години, той все още има головия си нюх.

Цялата тази натрупана рутина в редиците на унгарците ще им позволи да изиграят една добра среща в Разград и да ограничат офанзивните футболисти на „орлите“ страшно много с което да доведат и срещата до развръзка с малко голове.

турнир:Шампионска лига сезон 2018-2019 – квалификации
двубой:прогноза:Лудогорец – Мол Види
прогноза: под 2.5 гола (прогноза с гол линия)
коефициент: 1.85 предоставен от българския букмейкър efbet