Кипър – Белгия

Кипър

Кипърците оглавяват групата в която са и тимовете на Белгия и Русия, но само след края на първия кръг. Това не е чак толкова изненадващо с оглед на факта, че те имаха за съперник определено най-слабият тим в тази компания – Сан Марино и с постигнатата победа с 5:0 направиха така, че благодарение на изразителната си голова разлика да се озоват на върха в подреждането.

Класирането няма да се задържи дълго време в този си вид като още след това съперничество се очаква да се случи най-нормалното нещо – „червените дяволи“ да застанат начело. По-рано през деня руснаците спечелиха сблъсъка си с Казахстан и така се озоваха отново пред Белгия, въпреки че загубиха от тях само преди няколко дни с 3:1.

Положението е такова, че белгийците много добре знаят, че превъзхождат всеки един от съперниците си и то в редица отношения. Не следва те да имат ни най-малки затруднения с това не само да се класират за Европейското, а и да спечелят квалификационната си група, в която са още тимовете на Русия, Шотландия, Казахстан, Кипър и Сан Марино.

Белгия

Белгия обаче не е онова страшилище от последните години, което имаше изобилие от първокласни футболисти.

Понастоящем тимът е жертва на многото контузии като липсата на Кевин Де Бройне ще се усеща много сериозно точно в този случай. Въпреки това Роберто Мартинес продължава да разполага с много сериозна палитра от футболисти с много сериозни качества, която ще направи разликата с Кипър с лекота.

Същите два тима бяха в една квалификационна група и за изминалото Световно първенство като тогава „червените дяволи“ се наложиха с 3:0 и 4:0. Много трудно кипърците ще намерят път към вратата им, която ще се охранява от Тибо Куртоа.

Пред него ще застанат: Вертонген, Вермален, Алдервайрелд, Азар, Дендонкер, Тилеманс, Кастание, Мертенс, Азар, Батушай. Този състав разполага с необходимото, за да стигне до победата, но не и до някаква разгромна такава, макар насреща си да има съперник от калибъра на Кипър, който минава за един от слабите на континента.

първенство:УЕФА Евро 2020 – квалификации
двубой:Кипър – Белгия
прогноза: Полша -2.5
коефициенти: коефициент 1.90 в Betfair
Статус:?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.901.901.90