Кардиф – Бърнли

Кардиф - Бърнли

Обоснована прогноза за Кардиф – Бърнли

Още преди началото на сезона Кардиф беше определен за един от основните тимове, които ще са постоянно или на дъното, или в непосредствена близост до него и всичко това се случва точно по този начин. Нямаше и кратък момент, в който уелският тим да не е в подобна позиция, а вече изминаха немалко кръгове – точно 6 на брой.

Кардиф

Всичко случващо се през сезона е до голяма степен резултат от пасивността на тима по време на трансферния прозорец, когато многократно беше отказвано да се направят няколко по-сериозни трансфера (за които всъщност имаше достатъчно ресурси в клубната каса) и сега собственикът Висент Тан само може да съжалява. Той пропусна една много добра възможност да позволи на Нийл Уорнък да привлече желаните състезатели и да погледне към утвърждаването на тима в лигата, а следващата такава ще се отдаде през януари (когато трансферния прозорец отново отваря).

До тогава обаче не се знае дали Кардиф вече няма да е обречен, така че ето колко ключово за развитието на даден отбор може да се окаже само едно решение. Дали поради тази (липсата на трансфери) или поради някаква друга причина, опитният Нийл Уорнък заяви пред медиите (още преди началото на сезона), че има немалко постижения във футбола, но ако спаси Кардиф в елита, то това ще е най-забележителното от тях.

Задачата му е едва ли не невъзможна и въпреки това той все пак ще се опита. Направил няколко промени, предимно в позитивна насока от началото на сезона, Уорнък рано или късно ще разбере, че проблемът на неговият тим е в защита. 12 – това е броят на инкасираните голове в рамките на последните едва три кръга, което е средно по четири на сблъсък и макар съперници за този период да бяха все водещи тимове (Манчестър Сити, Челси и Арсенал), то това няма как да служи като извинение.

Бърнли

Срещу Бърнли Уорнък ще заложи на същото 4-4-2 с: Етъридж, Ричардс, Морисън, Бамба, Кънингам, Камараса, Ралс, Артър, Хойлет, Рийд, Уорд. Срещу него ще застане обичайното за Шон Дайш 4-4-1-1 на Бърнли, съставено от: Харт, Тейлър, Мий, Тарковски, Уолтън, Ленън, Корк, Уестууд, Гудмундсон, Видра и Барнс. Последните двама започнаха сезона като резерви, но благодарение на прекрасните си изяви в последните няколко кръга се очаква да започнат от първия съдийски сигнал срещу Кардиф.

И двата тима от това съперничество са в дъното на класирането и нова загуба ще им се отрази крайно неблагоприятно като трайно ще влоши атмосферата в редиците им. И така в този двубой по-скоро стремежите на Уорнък и Дайш ще са насочени към избягването на поражението, отколкото към спечелването на всичките точки. Първата крачка от Кардиф в посока подобряване на изявите в отбрана ще бъде направена и въпреки това едва ли тимът ще стигне до записването на победа.

Този двубой се явява предпоследният преди влизането на Бърнли в една много сериозна серия от двубои с далеч по-силни съперници, така че и точката ще е един много добър вариант за Дайш и неговия тим. Много трудно Кардиф и Бърнли ще са в състояние да вкарат повече от две попадения в единственият двубой от неделния ден в Премиършип.

първенство:Англия премиер лига
двубой:Кардиф – Бърнли
прогноза: над 2.5 гола
коефициент: @1,55 в efbet България
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.551.531.54