Грузия – Гибралтар

Уефа Евро 2020

Прогнози за Евро 2020

Грузия

Грузинците имаха някакви надежди за това най-накрая да стигнат до участие на финалите на голям футболен форум, но те бяха пречупени още с изтеглянето на жребия. От всички възможни групи, те попаднаха в най-тежката по отношение на възможността за направа на редица големи сензации (каквито са необходими за класиране), като имат точно 3 отбора в своята компания, на които при всички положения отстъпват.

Дания, ЕЙРЕ и Швейцария ще се вкопчат в много сериозна битка за водещите две места, а нагласите бяха, че е напълно възможно „кръстоносците“ да отпишат този квалификационен цикъл при благоприятна за себе си развръзка в „Лигата на нациите“. Подобно нещо вече няма как да се случи след като Кристиано Роналдо ги съкруши на полуфиналите в плейофите и така те няма да имат възможността да стигнат до по-леко гарантиране на място във финалите на най-силния турнир на национално равнище на континента.

Грузия загуби от два от изброените малко по-горе три големи фаворита за водещите места, така че при това положение, вече е граничещо с абсурда да се говори, че има някакви шансове за класиране. От тук до края на квалификациите грузинците просто ще се стремят да започнат изграждането на един боеспособен тим, който ако не друго, то поне да затруднява съперници от подобен калибър.

Гибралтар

Излизайки срещу Гибралтар, тимът ще има много по-лесна задача пред себе си, но само на пръв поглед. Те натрупаха много негативни емоции и е време да се разделят с тях, като за целта имат нужда от един разгром. Тимът на Гибралтар е точният за това, но той няма да се даде без битка. От основаването си насам, макар и с микроскопични темпове, той все пак бележи някакво подобрение. Умеещ да играе все по-добре в дефанзивен план, което е една голяма крачка в правилната посока след като в последните си два двубоя – с Естония и ЕЙРЕ допусна само по един гол във вратата си, ще разгърне от същото и в този случай.

Съвсем малко след учредяването на националния тим на Гибралтар, той беше в една квалификационна група за Европейското точно с Грузия като тогава отстъпи с 4:0 и 3:0.

Години по-късно статуквото ще се повтори като отново няма да се стигне до някаква главозамайваща разлика в голово отношение.

първенство:УЕФА Евро 2020 – квалификации
двубой: Грузия – Гибралтар
прогноза:под 4.5 гола
коефициент: @1.50 в bet365 България
Статус: Печели

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.501.501.50