България – Косово

Уефа Евро 2020

Прогнози за Евро 2020

България

За пореден път размирни времена обхванаха родния национален тим, който през последните години винаги ставаше обект на непрестанни и в повечето случаи негативни коментари. Българският футболен запалянко е все по-изискващ, въпреки че резултатите на неговите любимци са потресаващи, а от БФС отвръщат като оправдание на това с факта, че страната не е сред най-големите по отношение на популация. Подобно нещо е смехотворно и в никакъв случай няма как да е оправдание, така че следва много неща да се променят в правилната посока, просто не се вижда кога и от къде ще се започне.

Поредната треньорска смяна, която на практика няма да донесе някакъв голям резултат, вече е факт. Красимир Балъков пое поста след като Петър Хубчев предпочете да се завърне на клубно ниво, приемайки позицията начело на столичния Левски. По своята същност стилът на игра на Балъков е чувствително по-атакуващ от този на Хубчев, но за да играе по този начин, той просто трябва да разполага с необходимите изпълнители, а в този състав такива трудно могат да се забележат.

Настоящият тим на България е един от онези, които разполагат с футболисти от прилично ниво, но нямат онзи, който да направи разликата в големите двубои, който почти сам да носи победите. Още в дебюта си ако не друго, Балъков демонстрира, че е готов да прави големи промени и с избора си на състав предизвика разнопосочни мнения. Той започна с традиционно 4-4-2 с: Михайлов, Недялков, Божиков, Димитров, Попов, Неделев, Сърмов, Малинов, Минчев, Попов, Иса. Изцяло нова защитна линия за този състав и си пролича, че тя не е никак добре сработена. За първия гол дебютантът Кристиян Димитров направи много груба индивидуална грешка след като първо се подхлъзна, а миг по-късно се оказа неволен асистент за гола на Патрик Шик. При втория, чешкият централен нападател направо се подигра с родната отбрана като влезе през средата и вкара по един забележителен начин.

Косово

Косово не е Чехия и няма Патрик Шик в редиците си, така че навярно задачата за тима на Балъков този път следва да е по-лека. В никакъв случай този тим на гостите не е слаб. Още по време на първата среща с „лъвовете“ той демонстрира много добър футбол като няма да е пресилено да кажем, че заслужаваше да спечели. Само преди няколко дни той отново разгърна прекрасни качества като тотално надигра Черна гора и то като гост, но след редица фрапантни пропуски допусна изравнителен гол за крайното 1:1. Косово все още няма победа от началото на квалификациите, но няма и загуба.

Този тим няма особена индивидуална класа като от това число изключим полузащитника на Вердер Бремен – Милот Рашица.

Отново и отново липсата на типичен централен нападател, който да вкарва гол след гол, ще доведе до огромни проблеми в предни позиции за „лъвовете“ и ще е много изненадващо ако точно в този техен двубой се стигне до това да паднат повече от два гола.

първенство:УЕФА Евро 2020 – квалификации
двубой: България – Косово
прогноза:Под 2.5 гола
коефициент: @1.60 в 1xbet
Статус: Загуба

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент1.601.601.60