Ювентус – Монако

Ювентус - Монако - прогноза с анализ

Обоснована прогноза за двубоя от Шампионска Лига, между Ювентус – Монако

Противопоставянето на тези два тима е като черното и бялото, като ангела и дявола: толкова големи са различията помежду им. Още по-странното е, че само преди две години пътищата им се преплетоха в същия турнир, а тогава приликите бяха страшно много.

За един толкова кратък период във футбола, за какъвто може да се счете двугодишният, Монако се трансформира от тим, осланящ се на силната си отбрана, до такъв, който има само една мисъл в главата си – как да вкара повече и как да зарадва повече от определено многото фенове на головете в любимия на всички ни спорт.

Аналогията с последния спор лесно отвежда до извода, че за 180-те минути Ювентус така и не намери път към вкарването на гол във вратата на онзи тим, в чиято отбрана личеше присъствието на: Карвальо, Абденур, Раги и Карвальо. Мутиньо, Фабиньо и Дирар все още са сред стартовите футболисти, като ролята на последния тогава беше коренно различна.

Той беше дясно крило, а в първия спор с Ювентус (този отпреди седмица) се подвизаваше на десния бег, като трябва да отчетем се представи на ниво, въпреки че имаше няколко досадни грешки.

Най-неприятното за Монако е само едно – вече изграденото статукво. При пасив от 2:0 срещу Ювентус и задаващ се реванш на едноименния стадион в четвъртия по големина град на „Ботуша“, представителите на княжеството изпитват дълбока нужда от нещо много, много специално.

Майстор на отбраната, какъвто е бил, и навярно винаги ще бъде, тимът на Ювентус, няма да позволи на опонента си и в този случай да разгърне неоспоримите си качества в атака. Младостта не е порок, но в първия сблъсък с нищо не помогна на Мбапе в нито един игрови момент. Той попадна в „клещите“ на Киелини и Бардзали, от които измъкване нямаше. Големият Джорджо  направи необходимото, за да внесе желания комфорт на дефанзивната линия.

За 90-те минути той имаше две много груби грешки, което е нетипично за него, и въпреки това Монако не ги използва. Наближаващият реванш ще е поредният пример, че нещо, работещо както подобава, не бива да се изменя. Отново тримата в центъра на отбраната ще са налични, или по-точно триото, прославило се като „BBC“ (от Бонучи, Бардзали, Киелини). Алекс Сандро и Дани Алвеш са от двете им страни, като двамата бяха великолепни преди седмица. Най-вероятно е все пак в халфовата линия да бъде извършена една промяна и тя да се свърже със завръщането в игра на Сами Кедира (който беше с наказание в първия сблъсък и беше заменен от Миралем Пянич). Напред квартетът за „госпожата“ е всеизвестен.

Надяващият се на чудо, тим на Монако, възлага всичките си надежди на Фалкао и Мбапе, които по подобие на първата среща, ще бъдат неутрализирани от феноменалната отбрана на италианците, а Игуаин ще прониже Субашич за дублиране на успеха и класиране за финал !

Прогноза: 1 @ 1.62

Двубой:Ювентус – Монако
Къде: „Ювентус Стейдиъм“ 21:45
Прогноза:Ювентус
Коефициент:1,62 в bet365-link  или коефициент 7 за Ювентус в betfair за нови клиенти.
Статус: Печели