Футболен анализ за Порто – Ливърпул

Порто - Ливърпул

Обоснована прогноза за Порто – Ливърпул

Напълно според очакванията се разви първият от 1/4-финалите между тези тимове, като Ливърпул имаше сериозно превъзходство в него и в крайна сметка стигна до победата с 2:0. Единственото, което на фона на представянето на отборите следваше да е различно, е това, че Порто заслужаваше да стигне до реализирането на гол.

Порто

На няколко пъти португалците имаха страхотни възможности да го сторят, но ги пропуснаха, докато Ливърпул имаше и известна доза шанс най-вече при първия си гол – този на Наби Кейта, който дойде след много сериозен рикошет. Едва ли дори при този толкова негативен резултат отборът на Порто ще излезе на своя „До Драгао“, за да загуби и да отпадне безславно от надпреварата.

През последните два месеца Порто вкарва страшно много голове в домакинствата си като го прави средно по над два пъти на двубой, така че точно това е котата от голове, от която тимът има нужда, за да се надява на нещо. По-трудното за него в този случай ще е не това да вкара гол в противниковата врата, а това да не допусне още такива в своята.

Ливърпул

Този Ливърпул, който разполага с много сериозна класа в нападението си, осъзнава прекрасно това колко много направи, за да се окаже на полуфиналите в надпреварата и въпреки обичайно атакуващия си стил на игра, не е изключено тук да приеме играта в своята половина и да използва звездното си трио по най-добрия начин.

Така „драконите“ ще се увлекат в играта, ще се настанят в наказателното поле на съперника, а „червените“ ще са брилянтни на контра, като ще използват безспорните качества на Мохамед Салах при подобен начин на игра. Едно такова съперничество и то в реванш, в което участниците играят по толкова атакуващ начин и което се провежда на стадион като този на португалците, не следва да има каквито и да било наченки на дефанзивен футбол на игра.

Въпреки, че както вече споделихме, възможността пред Ливърпул е да приеме играта в своята половина и да играе на контра, то това въобще не означава, че „червените“ няма да имат положения.

Не само това, те отново ще се разпишат, като за разлика от първия мач този път и ще инкасират, и резултатността ще е още по-голяма и отпреди седмица.

първенство:Шампионска лига – 1/4 финал
двубой:Ливърпул – Порто
прогноза:над 2.5 гола
коефициент: 2.00 в Efbet
Статус:?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.002.052.00