Ливърпул – Бърнли

Ливърпул - Бърнли - прогноза

обоснована футболна прогноза за Ливърпул – Бърнли

Ливърпул изнася пореден безкрайно противоречив сезон, в който не се наблюдава някаква закономерност в представяне на тима. Всъщност има някакви наченки за такава закономерност, които ще обобщим по-долу. Приказката, че денят си личи от сутринта, е в пълна сила за Юрген Клоп и неговите хора. За кой ли пореден сезон откриващият кръг беше шеметен, спиращ дъха, буквално луд мач, като роля за това има и съперникът – Арсенал, който допринесе за направата на получилото се шоу, завършило с победа за „мърсисайдци“ с 3:4.

Казваме всичко това, понеже още в следващия кръг дойде една коренно различна среща, а опонент в нея беше не кой да е, а Бърнли, а арената – „Търф Моорд“. Всичко около този двубой беше много иронично за „червените“, които по оригиналната програма трябваше да домакинстват, но това не се случи.

Просто събитията наложиха да се стигне до един рядко срещан прийом – размяна на домакинствата между два тима поради това, че по онова време централната трибуна на „Анфийлд“ беше в реконструкция. И всичко тоа безспорно допадна на тима на „Бърнли“, който се възползва по най-добрия начин и изкопчи победата, тотално обезличавайки опонента си.

Това беше една абсурдна среща, много, много рядко срещана във футбола изобщо. Ливърпул имаше рекордно притежание на топката от около 80% и в крайна сметка загуби и то не с 1:0, а с 2:0. Андре Грей беше големият герой на Бърнли, а със сигурност той ще е в стартовия състав и за задаващия се сблъсък с „червените“. Тук ще отбележим и за споменатата в самото начало на анализа все толкова странна закономерност, разграничаваща играта на тима срещу топ отборите и срещу тези от средата и втората половина на класирането. Ливърпул е единственият тим в цялата лига, който все още няма допуснато поражение от който и да било от останалите тимове в Топ 6.

Това безспорно заслужава да бъде отчетено, но в идния случай тимът ще има за опонент един от тези така наречени „костеливи орехи“ за себе си. Безумно е това как Ливърпул демонстрира такива амплитуди в играта си срещу споменатите вече две групи, но това е просто факт. Не бяха един или два примерите, изцяло разкриващи тази закономерност. Обръщайки се назад, ще отчетем, че измина страшно дълго време след поражението от Бърнли, за да се стигне до следващото такова за „червените“.

 

То беше още по-абсурдно – във визитата на Борнемут след луди последни 10 минути и един буквално немислим обрат. След това „червените“ се провалиха срещу Суонзи, Уулвърхямптън, Хъл и Лестър – все отбори, които са от дъното на класирането. Няма никакво съмнение, че Клоп е забелязал тези сериозни различия в играта на своя тим и ще направи необходимите корекции за отстраняването им. И така след като се провали срещу опашкаря Лестър, тимът на „червените“ отново затвърди всичко, изговорено дотук, размазвайки Арсенал с 3:1.

Драмата е дали същата серия ще бъде продължена с крушение и загуба на точки у дома срещу Бърнли или пък най-накрая момчетата на Клоп ще демонстрират подобрение и срещу опоненти от по-ниско ниво ? Обръщаме внимание и на стартовия състав на домакините, който може да предскажем с изключителна точност.

Юрген Клоп ще заложи на Миньоле, Клайн, Матип, Клаван, Милнър, Лалана, Джан, Вайнаудум, Мане, Коутиньо и поста на център нападателя отново е въпросителната. Това е продиктувано от болежките, които Фирмино имаше през последните дни. Той не е тренирал наравно с останалите през последните няколко дни и не изключено да остане на пейката. Изборът ще е между него и Дивок Ориги, но в крайна сметак може би все пак Фирмино ще стартира.

Ще си позволим да прогнозираме и състава на Шон Дайш, като вероятността да сме близо до пълно съвпадение е много голяма. Английският наставник ще разчита на Хийтън, Уорд, Мий, Кийн, Уолтън, Брейди, Хендрик, Бартън, Бойд, Воукс, Грей. Бърнли ще приеме играта в своята половина и на моменти дори в наказателното си поле, опитвайки се да пресъздаде първия двубой.

Ливърпул вече си е научил урока и няма да позволи да се стигне до нова загуба на точки срещу тим от подобно ниво. „Червените“ ще са безпогрешни, ще излязат на терена, ще са извънредно активни и ще направят това, което сториха и в последните си две домакинства – да стигнат до победа с най-малко 2 гола разлика.

Прогноза: Ливърпул -1.5
Коефициент:1.65 в bet365-link
Статус:?