Прогноза за Нюрнберг – Шалке 04

Нюрнберг

Още откакто стана ясно, че през този сезон ще е част от елита на страната, Нюрнберг беше поставен сред едва ли не сигурните изпадащи и почти година по-късно това се оказва в пълно съответствие с реалността.

Този тим така и не намери начин да се подобри в чисто игрови аспект и да направи следващата крачка, която да го закрепи редом до най-добрите. Все още положението за него може да се промени, но вече има необходимост по-скоро от някакво чудо, отколкото само от умения и добра игра. Спечелените едва 17 точки в предходните 28 кръга правят така, че за да има какъвто и да било начин, по който Нюрнберг да стигне до спасението, следва да спечели една много голяма част от оставащите кръгове, а в същото време и Щутгарт, и Аугсбург да губят.

Подобно нещо е малко вероятно, макар все още да е възможно, така че няма да е пресилено някъде тук домакините да бъдат запратени в посока изпадане. Въпреки това те са само на 4 точки от зоната на плейофа за оцеляване или по-точно от 16-то място в подреждането, което понастоящем се заема от Щутгарт.

Тимът, който се озове там след края на последния кръг от кампанията, ще излезе в директен спор с 3-ия от Втора Бундеслига в два двубоя на разменено гостуване и така ще бъде излъчен последният, който през следващия сезон ще е част от елита. Освен вече споменатите малко по-рано тимове на Щутгарт и Аугсбург, които се намират точно над зоната на изпадащите, съвсем близо до тях е и другият участник в петъчният сблъсък от немския елит – Шалке 04.

Шалке 04

Кралскосините“ изпращат един потресаващ сезон и след като бяха част от групите на най-силния европейски клубен турнир и дори ги преодоляха, за да преклонят глава пред Манчестър Сити на 1/8-финалите, те са 14-и в немската Бундеслига. Много рядко се стига до подобна развръзка, но ето, че и такава е налична. От дълго време насам се виждаше, че нещата в този отбор въобще не вървят добре и раздялата с Доменико Тедеско е въпрос на време.

Най-накрая клубното ръководство предприе това толкова важно решение и назначи Хууб Стевенс, който играе по много зрелищен начин. Холандецът не започна по най-добрия начин и въпреки това продължава да разчита на своя стил.

Няма да се стигне до каквато и да било изненада в това отношение като още от самото начало на визитата на Нюрнберг неговият тим ще насочи вниманието си към това да вкара топката в противниковата врата колкото е възможно повече пъти, а изявите му на другия край на терена ще са потресаващи. Този двубой ще демонстрира обичайния за Бундеслигата офанзивен футбол като и головете няма да отсъстват.

първенство:Германия – Бундеслига 1
двубой:Нюрнберг – Шалке 04
прогноза: над 2.5 гола
коефициент: 2.00 в Pinnacle
Статус:?

букмейкърefbetWinbet-logo-smallbetfair
коефициент2.002.002.00