Ница – Метц – прогноза с анализ

Ревю, анализ, прогноза за Мец - Ница

Обоснова футболна прогноза за френската Лига 1 между отборите на Мец и Ница

С победата си вчера тимът на ПСЖ прехвърли топката към Ница и Монако, които въпреки победата на шампионите продължават да са с аванс от 2 точки спрямо тях, макар още да не са изиграли сблъсъците си от този кръг. Едно е ясно, дори при това положение тимът на ПСЖ продължава да е считан за най-големия фаворит за титлата, а евентуални победи на Ница и Монако в днешния ден биха довели до завръщане към разликата от 5 точки, което на свой ред да направи много по-сериозна интригата в спора за титлата.

Явлението Ница заслужава страшно много аплаузи, защото демонстрира не просто забележителни резултати, а и брилянтен футбол. Всичко това се дължи най-вече на новия наставник – Лусиен Фавър, който прави истинска революция в тима на Ница. Дори най-верните фенове на тима не си спомнят кога за последно са виждали любимците си да поддържат толкова високо ниво и то за толкова дълго време в конкуренцията на тимовете на ПСЖ, Монако и Лион.

Последният от изброените все още е на втори план, но като нищо може да „възкръсне“ и да се поздрави със завършване в Топ 3. По-рано през тази седмица Ница имаше двубой от турнира за купата на страната и категорично се видя, че тимът е готов да жертва абсолютно всичко в името на благополучието си в Лига 1. Редица резервни футболисти получиха поле за изява и логично не се справиха така, както титулярите биха го сторили. Резултатът беше ясен – поражение от един от слабаците в Лига 1 – Лориен и отпадане от надпреварата.

Ница има свойството да поддържа много добри показатели в сблъсъците си на „Алианц Ривиера“ с тимове от втората половина на таблицата. Типичен пример ще е задаващият се двубой с Метц. Освен това тимът се отличи и с домакински триумфи над два от преките си опоненти – Монако и Лион, а малко след това намери и начин да изкопчи точка от най-негостоприемното място в страната – „Парк де Пренс“ като съвсем малко не му достигна, за да победи ПСЖ точно в неговия дом. Единствените неприятности за домакините са обвързани с физическото състояние на някои от техните футболисти сред които Баис, Юсерик, Хасен и Кардинале. Всички те са контузени, но безспорно най-голямата липса ще е тази на титулярния централен бранител Данте.

В това отношение Метц ще е също толкова засегнат, като броят на футболистите в лазарета на тима, е почти същия като този в противниковия тим. Юдол, Лежен, Кохед и Жуфре няма да вземат участие в тази тежка визита на „Алианц Ривиера“. Далеч по-стряскащото за гостите е, че броят на пораженията им нараства главоломно и не се знае кога изобщо това падение ще приключи. 5 поредни поражения като гост при нито един отбелязан гол в противниковата врата за всичките 450 минути.

Това е най-важният факт за задаващия се двубой и точно той тотално ще провали Метц за сетен път. Обхванат от най-различни неприятности, този отбор така и няма да намери път, по който да се доближи до постигането на сензация срещу водача в подреждането. Тази среща ще се превърне в истинска наслада и източник на хубави емоции за домакинските фенове, които ще видят любимците си в най-добра светлина. Завръщането към разлика от 5 точки спрямо ПСЖ е неизбежно.

Прогноза: Ница
Коефициент: 1.50 в efbet
Статус: Загубен