Нигерия – Бурунди
прогноза: 1 (-1ЕХ) @ 2.25

Коефициентите за изразителна победа на старта за един от тимовете с най-голяма възможност пред себе си дори за крайния триумф – Нигерия, продължават да се повишават.

Нигерийците потеглиха към Египет с една много сериозна група от футболисти, включваща редица добре познати имена на световната футболна общественост. Няма никакво съмнение, че при наличието на: Алекс Айоби, Джон Оби Микел, Самуел Чуквуедзе, Петер Етебо, Уилям Троост-Еконг, Уилфред Ндиди и др, те ще са един от най-класните тимове на цялото първенство. Въпреки, че все по-често започват да се прокрадват мнения, че в този си бляскав вид „супер орлите“ ще се сгромолясат много сериозно, те едва ли ще кореспондират с действителността.

Имайки селекционер от нивото на германеца Герно Рор, който от дълги години насам работи изцяло в тази област, заставайки начело на национални отбори само в Африка. Преди да поеме това определено най-голямо предизвикателство (Нигерия), той беше начело на Габон, Нигер и Буркина Фасо.

Колкото и да си прилича до известна степен с изброените тимове, цялото статукво около нигерийските редици е и доста по-различно, тъй като тук класата е много по-голяма, а това следва и постигането на главозамайващи резултати. Една огромна част от футболистите, изграждащи този състав, се познават по възможно най-добрия начин, а това само ще им позволи да разгърнат най-доброто от себе си и да се поздравят с категорична победа още на старта.

Бурунди се класира за финалите на това първенство, правейки една от най-големите сензации. Едва няколко са футболистите в редиците на тази футболна нация, които са добре познати на по-голямата част от феновете на играта. В центъра на вниманието със сигурност попада Сайдо Берахино, който е част от тима на Стоук Сити, а другите трима, които се подвизават на по-високо ниво са: Мохамед Амиси (в Ередивизи – в редиците на НАК Бреда), Гаел Бигиримана (в шотландския елит – с Хибърниън) и Елвис Камсоба, който е част от първата дивизия на футбола в Австралия.

Разликата в класите на участниците в идното съперничество е огромна и точно това ще доведе до изразителна победа за момчетата на Рор още в откриващия им двубой.