Online залагания с Neteller

neteller-logo

Здравейте,

Днес решихме да добавим информация за една електрона платежна система, която е сравнително непопулярна в България, а именно „Нетелър“. Нашата цел не е да популяризираме платформата, а по-скоро да ви запознаем с възможностите, който тя предлагаa, що те отнася до спортните залози. Преди да продължим нататък ще отбележим, че компанията започва своя дейност преди почти повече от 20 години през далечната 1999 година, като основната и дейност е да обработва онлайн плащанията към хазартните оператори.

Съдържание:
1.Защо да си откривам сметка?
2. Регистрация
3. Такси и комисионни
4. Верификация
5. Мобилни приложения
6. ВИП секция
7. Предимства и недостатъци
8. Мнение

Защо да си направите акаунт в Neteller ?

Както вече споменахме компанията се ползва с голямо доверие и един от лидерите при онлайн плащанията към казина, покер зали и други. За теглене примерно на средства от руските букмейкъри като melbet, betwinner, 1xbet и още много други Neteller е една от възможните опции за финансови операции.

Да, много от руските оператори пише, че поддържат дебитни и кредитни карти при теглене, но за съжаление много честно не можете да се възползвате от най-логичната опция. Защо? Трудно може да ви отговори някой на 100 %, но това което сме получавали като отговор, е че банката отказва трансакцията като види, че е от Русия.
Разбира се компаниите предлагат още куп възможни варианти, но повечето от тях са ориентирани за руския пазар и няма как да се възползвате от тях.

Как да си направим регистрация?

Ако си правите регистрация само заради определен букмейкър, запознаете се с условията му, за да не останете разочаровани. Големият плюс, че веднъж като си направите регистрация, след време ще може да ползвате портфейла и при други онлайн оператори.

1.Отидете на https://www.neteller.com. Ако влизате за първи път ще трябва да приемете политиката за бисквитките преди да продължите. Би, трябвало да виждате страницата на английски език. Ако това не е това или предпочитате друг език можете да го смените.(не търсете български, няма 😊 )

neteller.com

Заглаваната страница на Нетелър

2.Изберете „Join for free” . Попълнете email адрес, парола и изберете предпочитана валута от списъка.

registracia-neteller

Първа стъпка при регистрацията в Neteller

3.Стъпка 3 е мястото където трябва да попълните вашата персонална информация. Попълнете всичко необходимо като имената, дата на раждане, телефонен номер и други.

4.След като сте попълни цялата информация коректно, можете да натиснете зеления бутон „Open Account

5.Това е ! Вече имате сметка в Neteller и можете да пристъпите към нейната верификация.

Такси и комисионни

Как да депозираме средства?

Сравнително богати са възможности за депозиране във системата. Можете да депозирате Mastercard Credit, Maestro, Mastercard Debit, VISA Debit, VISA Electron, VISA Credit, банков трансфер. За потребителите на Skrill също се предлага обмен между платежните системи , Neteller поддържа и българска epay.bg. Не зависимо, кой вариант изберете ще ви бъде начислена такса от 2.5 % от стойността на депозита. Таксата може да бъде редуцирана, ако попаднете във Вип клуба на „Нетелър“.

Теглене

За съжаление тук няма толкова възможности, както при депозирането. Ще избройм възможните опции:

 • Предплатена карта NET Plus (подобна на стандартната карта с която вече разполагате), но издадена от Neteller.
 • Чек
 • Банков трансфер

Трябва да признаем, че ние сме ползвали само последната опция, а именно банковия превод. Ще трябва да добавите IBAN кода в платформата, преди за изискате плащане. За съжаление таксата за теглене е фиксирана на 7,50 евро и не зависи от заявената сума. Желателно е да си правите „сметка“ и да теглите по-високи суми, не само да плащате комисионни. Друг неприятен момент е, че това отнема повече време. При нас около седмици след заявяването на теглене.

Верификация в „Нетелър“ (KYC)

За да можете да теглите пари, ще трябва да завършите процеса по-верификация. След като сте си направили регистрация, ще бъдете поканени да свържете вашият Neteller акаунт със facebook такъв, като това е единствена стъпка която е опционална, т.е. можете да я пропуснете.
На следваща стъпка, ще изпратите документи за самоличност, както и да потвърдите адреса с документ (фактура за колмунална услуга или друго).

Netteler VIP

Няма да се спираме подробно на Вип секцията, не за друго а защото смятаме отделните VIP нива за твърде високи, за нашия пазар. Както при друг електронен портфейл Skrill и тук има бонуси който се постигат при определени нива на трансакциите, примерно за да стигнете до най-ниското бонус ниво „Silver” ще трябва ползвате оператора при сделки за 10 000 $/годишно. Последното ниво „Diamond“ , набъбва до внушителните 2 000 000 $/годишно, суми твърде непостижими (поне според нас) за залагащите от България. Разбира, във всяко VIP стъпало има достатъчно „благинки“ намаляне таксите за теглене, депозит, допълнителни валути, изплащане на следващия ден и други.

Мобилни приложения за „Нетелър“

Както може би очаквате има разработени мобилни приложения както за андройд устройства, така и за тези на американската компания „Apple”. Препоръчваме Ви да ползвате мобилното приложение по-няколко причини:

 • Входът е улеснен, ще ви трябва да въведе само email адресът с който сте регистрирани и един 6-цифрен security код, който вие сте създали;
 • Ще получавате известия „notifications” на телефона за всяко входящо или изходящо действие от вашата сметка.

Поддръжка

За съжаление тук една от слабите страни на този електронен портфейл. Ако имате запитване извън стандартните въпроси-отговори (FAQ) ще трябва да потърсите помощ по-телефона или чрез изпращане на email. Лично ние сме ползвали втората опция, получихме отговор и ни помогнаха, но комуникацията става относително бавно. Разбира се можете да ползвате и опцията „телефон“, но няма официална поддръжка на български език.

Предимства и недостатъци

Съвсем накратко разделихме предимствата и недостатъците на този разплащателен метод, според нашите виждания.

 • Всички лични данни и трансакции за добре защитени. Компанията ползва сигурни алгоритми затова;

 • Почти няма букмейкъри, който да не приемат Neteller, като разплащателно средство;

 • Депозирането става веднага

 • Букмейкърите получават ограничена информация за Вас.

 • Ограничен избор при тегленията;

 • Тегленията стават значително по-бавно от депозирането

 • Липса на българска версия на страницата, както и поддръжка на български език.

 • Много е вероятно да ви бъде отказан стартов бонус при депозит с Neteller

Заключение:

Чудесно разбираме, че винаги ще предпочете по-популярните методи за теглене и депозит, който според нас остават различните видове дебитни и кредитни карти. В някой момент може да ви се наложи поради ред причини да нямате тази опция или искате да ползвате услугите на някой по-малко популярно онлайн казино или покер зала с добри бонуси без да се притеснявате за вашите средства – „Нетелър“ е много добро решение.

Хареса ли ви статията?

Sending
User Review
5 (11 votes)