Манчестър Юнайтед – Тотнъм – обоснована прогноза

Манчестър Юнайтед - Тотнъм

Обоснована прогноза за срещата от Премиър лига, между отборите на Манчестър Юнайтед – Тотнъм

Цялото внимание на кръга в Премиършип е насочено към спора между Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Със сигурност не са били много хората, смятащи, че след изминаването на 14 кръга от лигата тимът на Тотнъм ще е този от двата, който ще се намира на по-добра позиция. Нещо повече, преднината на „шпорите“ спрямо „червените дяволи“ не е никак малка, като вече възлиза на 6 точки.

Триумф в предстоящия двубой може да се каже, че рано-рано ще попари Манчестър Юнайтед и шансовете им за участие в европейските клубни турнири, така че само това изречение разкрива колко голяма е важността на предстоящия сблъсък за „червените дяволи“. Тотнъм пък загуби ли, ще остане непоклатим на 5-о място, макар авансът му спрямо Манчестър Юнайтед да бъде съкратен до едва 3 точки.

При настоящата ситуация това толкова сериозно фаворизиране на „червените дяволи“ от букмейкърите е изненадващо. Отборът на Моуриньо играе без особено желание, без особена страст и много често срещу трудности именно в такива сблъсъци – срещу други амбициозни тимове. От началото на кампанията те са претърпели цели 3 поражения в лигата, докато Тотнъм отстъпи единствено на Челси и то след като водеше в резултата. На практика цифрите за Манчестър Юнайтед не са толкова лоши, колкото мнозина ги описват. Тимът няма загуба вече в 5 последователни кръга.

Проблемът за „червените дяволи“ е, че само един от тези случаи донесе 3 точки накуп. Тези досадни ремита със сигурност не вършат особена работа на тима на Моуриньо и ако желанията му наистина са да завърши в Топ 4 или поне да направи опит да го стори, то тези резултати в най-скоро време трябва да бъдат зачеркнати.

Манчестър Юнайтед е принуден на по-разкрепостени действия, но дали ще ги видим и то при положение, че начело на тима е именно Жозе Моуриньо ? По-скоро – не. Неприятното за Моу и неговите момчета в случая е, че Тотнъм се чувства добре именно срещу тимове, които са в състояние да подхождат по-предпазливо. И Хари Кейн, и Винсент Янсен далеч не са сред най-скоростните футболисти. Техните качества са от друг аспект като до известна степен се препокриват. Няма и грам съмнение, че Почтино ще излезе с характерната си офанзивна схема с един типичен стрелец в лицето на Кейн и две крила, които да подпомагат действията му.

Като цяло отбранителната линия на „шпорите“ е сред най-стабилните в цялата лига, така че трудно Манчестър Юнайтед може да внесе някакъв смут в нея. На базата на анализ на всички линии на двата тима може да се каже, че Тотнъм по нищо не отстъпва на Манчестър Юнайтед. Единственият сериозен фактор в полза на „червените дяволи“ ще е домакинството. Със сигурност то, само по себе си, изобщо няма да е достатъчно за постигането на добър резултат срещу силен тим като този на Тотнъм.

През последните няколко години Тотнъм започва да се чувства все по-добре в споровете си конкретно с Манчестър Юнайтед след като отстъпи в едва два от последните 8. Тази успешна серия на „шпорите“ ще продължи с ново убедително представяне, което ще донесе със себе си и желания резултат.

 

Прогноза: Х2 (или Тотнъм +0.5)

Коефициент 1,75 в bet365-link
Статус: ?