Лудогорец – Арсенал – обоснова прогноза

Лудогорец - АрсеналЛудогорец се сблъска с жестоката действителност, срещайки Арсенал в един от футболните центрове на Европа – Лондон. Гвардията на Арсен Венгер попиля „орлите“ с лекота, пращайки ги в нокдаун и вече на дневен ред стои въпросът: Дали момчетата на Дерменджиев са се съвзели от него за толкова кратко време или не – тепърва ще разберем. Вината за това падение не е чисто и просто индивидуална или треньорска, тя е колективна – на целия отбор на Лудогорец – от футболисти до треньори.

Дерменджиев показа, че се е поучил от безразсъдния си план за развръзка на сблъсъка на „Емирейтс“ и на пресконференцията преди сблъсъка на стадион „Васил Левски“ заяви, че обликът на отбора му в този своеобразен реванш няма да има нищо общо с онзи от злополучния сблъсък. Излезе информация за две ключови рокади в схемата на българския специалист като на терена от самото начало ще наблюдаваме Милан Борян – под рамката на вратата и Клаудио Кешеру в центъра на нападението.

Втората от тях ще породи още една промяна, но вътрешна – Джонатан Кафу ще трябва да бъде изтеглен на фланга, за да може румънският национал да оперира на върха на атаката. В никакъв случай обаче от тима на „артилеристите“ няма да са заинтересовани от тях. От там споделиха, че нямат никакви намерения да подценяват съперника и знаят много добре, че трите точки тук имат съществено значение за битката за върха в групата. Кой по-добре може да знае това от техния треньор – Арсен Венгер, който вече над 20 години работи в клуба и непрестанно го класира за групите на „Шампионска лига“.

Той винаги е разчитал на разкрепостен футбол като от известно време насам налага стартова схема с един централен нападател, подпомаган дейно от две крила и футболист от втора линия. Прогнозираме, че Оливие Жиру ще започне от първия сигнал, а това ще внесе сериозна ротация в офанзивата на „артилеристите“. Той и Алексис ще се превърнат в истински кошмар за Моци и Паломино, които не са сред най-повратливите бранители. Особено скоростта на чилиеца ще е едно от най-големите „оръжия“ на лондончани.

И индивидуалното превъзходство, и отборното, и това на хората на резервната скамейка са на тяхна страна, така че не се намират почти никакви причини, които да водят към добър развой за Лудогорец. Разликата с първия сблъсък ще се корени в това, че Лудогорец ще приеме играта и ще стои с надежда Арсенал да не открие подстъпите към вратата на Борян. Това няма как да се случи при наличието на играчи с футболната фантазия най-вече на Санчес и Йозил. Двамата все ще намерят начин да се справят с рехавата отбрана на разградчани и ще й нанесат нова болка, но не толкова сериозна, колкото преди 2 седмици.

 

Прогноза: Арсенал да спечели с два или повече гола разлика
Коефициент: 2.00 в bet365-link

Статус: Загубен