Ливърпул – Кристъл Палас – прогноза

Ливърпул - Кристъл Палас

Обоснована футболна прогноза за Ливърпул – Кристъл Палас

Ливърпул вече изигра сблъсъците си с всички най-силни отбори в страната и в залеза на кампанията ще излезе срещу много съперници от втората половина на класирането.

Точно такъв е и предстоящият опонент на „червените“, но както всички добре знаем, от около година насам те срещат по-големи затруднения при играта си именно срещу такива тимове, докато срещу големите са почти безупречни.

Последната седмица беше изпълнена с много новости за треньора на домакините – Юрген Клоп, който е изправен пред много сериозна дилема относно стартовия си състав.

Възпрепятстван от неспирните травми, все още не е известно какъв ще е окончателният му избор. Накратко казано въпросителните са около Лукас и Матип, които получиха контузии през последните дни и до последно няма да има яснота дали ще са готови за домакинството на Палас. На вратата сигурен започващ е Симон Миньоле, а останалите трима бранители (с изключение на Матип) – също. Това ще са Клайн, Ловрен и Милнър.

Полузащитата ще се крепи от Джан и Въйнаудум, а пред тях ще оперира триото Коутиньо, Фирмино, Ориги. Ще си позволим да предвидим и стартовия състав на „орлите“, за който сме почти сигурни, че ще имаме огромен успех. Липсата на Мамаду Сако в центъра на отбраната ще е много осезателна.

Той е собственост на Ливърпул и според правилата на английския футбол няма как да играе срещу своя отбор. Мрачните облаци надвисват над Алардайс, който при отсъствието на Сако и контузията на Томкинс няма друг особено силен избор за тази позиция. В края на краищата все пак навярно Томкинс ще бъде вдигнат на крака. Ван Анхолт и Уорд ще са на двата бега, а в халфовата линия ще са позиционирани Пънчън, Миливоевич и Кабай. Напред отново ще започнат Таузенд, Бентеке и Заха.

От където и да се погледне този мач „мирише“ на голове, като по-голямата част от тях ще паднат във вратата на Хенеси.

Прогноза: Ливърпул
Коефициент: 1.50 вbet365-link
Статус:Загубен